Воин Войнов няма да бъде повече треньор на Локомотив (Пловдив). Това разкри самият той след победата на "смърфовете" с 2:0 над Етър в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Специалистът аргументира решението си с липсата на подкрепа от страна на феновете.

"Щастлив съм от този успех. Много се радвам, тъй като това беше последният ми мач начело на Локомотив. Завършвам с победа и пожелавам успех на Локомотив в следващите мачове", започна Войнов.

"Правя това заради публиката, тя е взискателна и иска победи във всеки мач. Затова аз си тръгвам с гордо вдигната глава за София. Проведох разговори с господин Крушарски. Преди казах, че ако аз съм причината, ще си тръгна. Загубихме за Купата и тогава се видя, че нямам място тук. Мисля, че постъпвам правилно, за да може да се успокои обстановката“, добави специалистът.

"Анализът тепърва ще се прави от специалистите. Но мисля, че с това, което имаме се представихме достойно. Имаше и спадове. Навсякъде го има. Може би, реалното класиране е с едно място по-напред. Благодаря на всички, ако нещо съм обидил някого, извинявам се. Сега продължаваме напред“, продължи Войнов, който остави „смърфовете“ на осмото място с 20 точки. 

„Дойдох в труден момент, мисля, че се стабилизираха нещата. След това ни напуснаха осем състезатели, не можахме да вземем това, което искахме. Но не обичам да се оправдавам“, завърши той.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма