Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Марица в контрола, играна в село Войсил. Единственото попадение в двубоя падна в 85-ата минута. Тогава пробващият се при "черно-белите" македонец Флариан Кадриу центрира, а защитник на съперника, при опита си да избие топката, я заби в собствената си врата. 

Иначе срещата започна с натиск на Локомотив. В 25-та минута "смърфовете" бяха близо до откриване на резултата. Игор Банович нанесе изстрел от дистанция, но топката нацели горната греда на вратата на Марица. Пет минути по-късно Филип Михалевич бе изведен сам срещу стража на "жълто-сините" Кирил Акалски, но стреля право в него. В 40-та минута Абделхаким Буна нахлу опасно от ляво и шутира, но до гол не стигна.

През втората част Локомотив продължи да стои по-добре на терена. В 50-та минута пристигналия на проби Туфик Зeгдан стреля опасно, но топката мина встрани от вратата. В 60-та минута Игор Банович се озова на добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. В 75-та минута Локомотив нацели отново гредата. Влезлият като резерва Архан Исуф центрира от ляво, топката попадна в Анте Аралица, който я отклони право в страничния стълб. В 80-та минута Флориан Кадриу центрира от корнер, топката попадна в защитник на Марица, който при опита да я изчисти си отбеляза автогол.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018