Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ, пратеник на БЛИЦ СПОРТ в Латвия

ЦСКА се класира изключително трудно във втория квалификационен кръг на Лига Европа! "Армейците" успяха да елиминират Рига с 5:4 след дузпи и да се класират напред, където ще имат за съперник Адмира Вакер (Австрия). 

В редовното време домакините от Латвия спечелиха с 1:0 с гол на Антонийс Черномордийс в 44-ата минута. ЦСКА бе победил със същия резултат в София, което доведе спора в Рига до продължения. До тях можеше и да не се стига, ако Кирил Десподов беше вкарал дузпата, която сам си изработи в 88-ата минута. При ударите от бялата точка именно той изпълни петата и този път реализира, донасяйки крайната победа за ЦСКА. Всички изпълнители за "червените" бяха точни - Кристиян Малинов, капитанът Николай Бодуров, Жеферсон и Едвин Джеси. Така тимът на Нестор Ел Маестро заслужено ликува в Рига и с общ резултат 6:4 от двата мача е в следващата фаза.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Неприятното за ЦСКА е, че Рафаел Енрике получи тежка контузия. Тиаго Родригес пък беше изгонен за втори жълт картон в 74-ата минута, което още повече усложни ситуацията за българите. "Червените" все пак демонстрираха самочувствие и не позволиха на латвийците да ги надиграят. 

При откриването на резултата в 44-ата минута Витаутас Черниаускас не се намеси по най-добрия начин и позволи на Рига да поведе. Снажният Антонийс Черномордийс се разписа с глава, след като се извиси над всички в наказателното поле на ЦСКА при центриране от корнер. Черниаускас можеше да хване топката, която беше в обсега му, но не успя и тя се озова в мрежата му. 

През второто полувреме "червените" имаха ситуации за гол, като дори такъв бе отменен. В 58-ата минута Тиаго Родригес отбеляза, но малко преди изстрела му прозвуча сигнал на съдията. Фуркат Атажанов отбеляза нарушение на Десподов, който повали съперник и подаде към Родригес. 

В 108-ата и Рига остана с човек по-малко. Стефан Панич беше изгонен заради втори жълт картон и двата тима завършиха с по 10 човека. 

Във втория квалификационен кръг на Лига Европа ЦСКА ще се изправи срещу Адмира Вакер (Австрия) на 26 юли и 2 август.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019

РИГА - ЦСКА 4:5 след дузпи (1:0 в ред. време и след прод.) 
(в първия мач 0:1)
1:0 Антонийс Черномордийс (44)

ПРИ ДУЗПИТЕ:
0:1  Кристиян Малинов бележи със силен удар в долния десен ъгъл на Озлос.
0:1 - Рига пропуска чрез Дарко Лемаич, който стреля високо над вратата на ЦСКА.
0:2  Бодуров с точно изпълнение! Капитанът на "червените" с точен изстрел в центъра на вратата.
1:2  Тиаго Примао бележи в обратния ъгъл на Черниаускас.
1:3  Жеферсон се разписа, след като се забави при изпълнението и с тяло излъга стража на домакините. 
2:3  Крис Карклинш вкара, вратарят на ЦСКА за малко да спаси. 
2:4  Едвин Джеси бележи с топовен изстрел.
3:4  Володимир Байенко е точен със силен удар.
3:5  ДЕСПОДОВ ТОЗИ ПЪТ НЕ ГРЕШИ! ЦСКА СЕ КЛАСИРА НАПРЕД!

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Срещата по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на мача. 
1 - Жеферсон отправи удар от от ъгъла на наказателното поле, играч на Рига блокира, спирайки топката с тялото си. 
10 - Aгитката на ЦСКА надвиква феновете на домакините, футболистите на "армейците" се радват на мощна подкрепа от трибуните.
18 - Първа ситуация пред вратата на Рига. Борис Секулич пусна извеждащ пас към Рубен Пинто. Португалецът центрира остро към Тиаго Родригес, който обаче бе изпреварен от защитник в последния миг, а и се размина с топката.
27  Тиаго Родригес си заработи жълт картон, след като влезе в спор със съдията след ситуация, при която беше в положение за засада. 
31 - Далечен удар на Валентин Антов, топката прелетя над напречната греда на вратата на Рига.
33  И Кирил Десподов с жълт картон. Играчът на ЦСКА също си позволи да репликира съдията.
44  ГОЛ! Рига повежда - 1:0, общият резултат става 1:1. Антонийс Черномордийс се разписа с глава, след като се извиси над всички в наказателното поле на ЦСКА при центриране от корнер. Вратарят Витаутас Черниаускас не се намеси по най-добрия начин при попадението.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Начало на второто полувреме.
51 - Тиаго Родригес центрира към точката на дузпата от фаул, където Бодуров надскочи съперник, но нанесе слаб удар и не затрудни Робертс Озлос.
58  ОТМЕНЕН ГОЛ! Тиаго Родригес отбеляза, но само секунда преди изстрела прозвуча сигналът на съдията. Фуркат Атажанов отбеляза нарушение на Десподов, който свали топката към Родригес. "Червените" недоволстват от отсъждането.
60  Ел Маестро извършва смени. Антон излиза, Енрике Рафаел се появява в игра. 
61  Жоржиньо отстъпва място на Едвин Джеси.
73  Вратарят на Рига се намеси блестящо и не позволи на Десподов да изравни. Нападателят на ЦСКА засече с глава центрираната от Кристиян Малинов топка, която летеше право в долния ляв ъгъл на Озлос, но той спаси.
74  ЧЕРВЕН КАРТОН! Тиаго Родригес е изгонен, ЦСКА остава в 10 човека. Халфът на "армейците" спря атака на домакините с нарушение и съдията му показа втори жълт картон.
87  ДУЗПА за ЦСКА! Десподов си изработи 11-метров наказателен удар, след като се откъсна в наказателното поле на Рига, където вратарят Озлос го пресрещна и повали.
88  НЯМА ГОЛ! Десподов не успя да отбележи. Националът стреля по земя към долния ляв ъгъл на Озлос, който спаси и не позволи на ЦСКА да изравни. Ударът на Десподов от бялата точка не беше особено силен.
89 - Силен изстрел на Бодуров, топката прелетя покрай лявата греда.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+5 - Край на редовното време. Общият резултат е 1:1, следват две части по 15 минути. 
-----------------------------
91 - Начало на първото продължение.
92  Стивън Перейра влиза в игра за ЦСКА, Секулич е сменен.
93 - Крис Карклинш изпълни ъглов удар, Стивън Перейра се размина в опита да изчисти. За късмет на "червените" същото стори и Лемаич, който не очакваше такъв подарък, а Черниаускас улови. 
99 - Малинов пусна извеждащо подаване към Джеси, той обаче отправи слаб удар и не затрудни Озолс.
104  Още една лоша новина за ЦСКА. Енрике Рафаел беше фаулиран от Вашщюк, който впоследствие се стовари върху него. Играчът на ЦСКА получи медицинска помощ, но контузията не му позволява да продължи. Травмата на Енрике Рафаел изглежда тежка.



104  Четвъртата смяна в ЦСКА е факт. Жанио Бикел влезе на мястото на контузения Енрике Рафаел. Всички от скамейката на "червените" изразиха гнева си, а в резултат помощникът Томас Нойберт бе изгонен от съдията.
105 - Край на първото продължение.
-------------------------
106 - Начало на второто продължение.
108  ЧЕРВЕН КАРТОН! И Рига остава с 10 човека. Стефан Панич е изгонен с втори жълт картон
114  Страхотни намеси на стража на домакините не позволяват на ЦСКА да изравни. Озлос първо спаси удар на Джеси, след което и слаба добавка на Десподов.
120 - Край и на второто продължения, дузпи ще определят кой от двата отбора продължава напред.


РИГА: 12.Робертс Озлос, 3.Антон Куракинс, 6.Вашчук, 13.Владиславс Габовс (66  5.Крис Карклинш), 21.Джордж Дейвис, 22.Дарко Лемаич, 25.Томислав Шарич , 26.Стефан Панич , 29.Володимир Байенко, 34.Антонийс Черномордийс , 35.Иван Енин
Резерви: 1.Германс Малинш, 5.Крис Карклинш, 93.Тиаго Примао, 77.Милан Вусурович, 9.Армандс Петерсонс, 31.Елвис Щуглис, 10.Борис Богдашкинс
Треньор: Виктор Скрипник


ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 27.Борис Секулич (92  25.Стивън Перейра), 5.Николай Бодуров, 4.Божидар Чорбаджийски, 3.Жеферсон Телес, 26.Валентин Антов (60  17.Eнрике Рафаел (104  16.Жанио Бикел), 6.Рубен Пинто, 15.Кристиян Малинов , 7.Жоржиньо (61  8.Едвин Джеси), 20.Тиаго Родригес , 19.Кирил Десподов 
Резерви: 1. Данте Стипица (в), 28. Пламен Гълъбов, 25. Стивън Перейра, 16. Жанио Бикел, 8. Едвин Джеси, 17. Енрике Рафаел, 21. Тонислав Йорданов
Треньор: Нестор Ел Маестро

Рига, стадион „Сконто“
Съдия: Фуркат Атажанов (Казахстан)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация , контузия