Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец демонстрира класа и заслужено се класира в групите на Лига Европа! Шампионът на България отвя с 4:0 Торпедо (Кутаиси) в реванша в Разград за радост на привържениците си. Така с общ резултат 5:0 "орлите" попадат за трети път в групите на втория по сила европейски клубен турнир. Съперниците на Лудогорец ще станат ясни утре (петък), когато от 14:00 часа ще бъде тегленето на жребия. 

С два гола за убедителната победа над грузинците се отчете Густаво Кампаняро, а по веднъж точни бяха Върджил Мисиджан и Вандерсон. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)  

"Oрлите" тотално надиграха Торпедо (Кутаиси) на "Лудогорец Арена" и дори можеха да се поздравят с още по-изразителна победа. Цял мач за грузинците отново игра Лазар Марин - бившият защитник на Ботев (Пловдив). 

Срещата започна отлично за Лудогорец. Върджил Мисиджан откри резултата още в шестата минута - 1:0. Клаудиу Кешерю подаде на холандеца, който се разписа по страхотен начин:

Малко след това Мисиджан можеше да удвои, но пропусна добра възможност. В 21-ата минута пък беше най-сериозното положение пред вратата на Лудогорец за целия мач. Милош Лачни засече с глава центрирана топка, Ренан плонжира и успя да я докосне, като тя се отби и в дясната греда. 

До почивката домакините стигнаха до нов гол. Отбеляза го Густаво Кампаняро в 37-ата минута. Халфът се разписа с точна добавка, след като преди това Квасхвадзе спаси първия му удар, но при втория беше безпомощен - 2:0.

След почивката избраниците на Пауло Аутори продължиха да диктуват темпото на терена, като успяха да отбележат още две попадения. В 59-ата минута Кампаняро отново попадна в прегръдките на съотборниците си. Той получи отлично подаване от Вандерсон, стреля, получи се рикошет и топката влетя в мрежата на гостите за 3:0. Общият резултат набъбна до 4:0 и на домакините им стана пределно ясно, че вече са в групите на Лига Европа. 

"Орлите" продължиха да се забавляват и само след три минути падна нов гол. Вандерсон ознаменува добрата си игра с попадение за 4:0 в 62-ата. Натанаел пусна извеждащо подаване към Мисиджан, който изпревари Лазар Марин, след което продължи за Вандерсон и той наказа Квасхвадзе. 

Бразилецът беше заменен в края от Димо Бакалов, а другите, на които Аутори даде шанс бяха Джоди Лукоки и Яцек Гуралски. 

Най-чистите положения в заключителните минути бяха пропуснати от Натанаел и Кешерю и Лудогорец спечели в реванша "само" с 4:0, като заслужено се класира в групите на Лига Европа.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Първа лига - сезон 2018/2019

ЛУДОГОРЕЦ - ТОРПЕДО (КУТАИСИ) 4:0
(в първата среща: 1:0)
1:0 Върджил Мисиджан (6), 2:0 Густаво Кампаняро (37), 3:0 Густаво Кампаняро (59), 4:0 Вандерсон (62)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
6  ГОООЛ! Върджил Мисиджан открива резултата със страхотен гол - 1:0! Кешерю подаде на холандеца вляво и той с майсторско изпълнение прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря на Торпедо Роин Квасхвадзе.
13  Мисиджан пропусна от отлична позиция, пращайки топката на сантиметри покрай гредата.
14 - Квасхвадзе спаси удар на Натанаел.
21  ГРЕДА! Милош Лачни засече с глава центрираната топка, Ренан плонжира и успя да я докосне, като тя се отби и в дясната греда на вратата на Лудогорец. 
25  Пропуск на Вандерсон! Густаво Кампаняро пусна отличен извеждащ пас към бразилеца, който остана сам очи в очи срещу стража на Торпедо, но стреля над напречната греда. 
37  ГОООЛ! Густаво Кампаняро прави 2:0 и Лудогорец повежда с общ резултат 3:0! Халфът на "орлите" се разписа с точна добавка, след като преди това Квасхвадзе спаси първия му удар, но при втория беше безпомощен.
39  Вандерсон пропусна добър шанс.
45+2 - Край на първото полувреме.
------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Първа смяна при гостите от Грузия. Арфанг Дафе влиза в игра, Леван Куталия е извън терена.
58  Гиорги Кухиянидзе заменя Лачни в състава на Торпедо.
59  ГОООЛ! Лудогорец с класическа преднина в реванша - 3:0! Кампаняро бележи за втори път тази вечер! Халфът на шампионите получи отлично подаване от Вандерсон, стреля, получи се рикошет и топката влетя в мрежата на гостите.
62  ГОООЛ! "Орлите" се забавляват и вече е сигурно, че са в групите на Лига Европа! Вандерсон е точен за 4:0, общият резултат набъбва до 5:0! Натанаел пусна извеждащо подаване към Мисиджан, който изпревари Лазар Марин, след което продължи с Вандерсон и той наказа Квасхвадзе. 
70  Джоди Лукоки влиза в игра, Пауло Аутори вади Мисиджан.
72  Светослав Дяков отстъпва място на Яцек Гуралски.
73  Натанаел пропусна също да влезе в листата на голмайсторите. Защитникът на Лудогорец не успя да се възползва от открилия му се добър шанс пред вратата на Торпедо (Кутаиси).
77  Георги Кимадзе в игра за грузинците, Долидзе е сменен.
82 Кешерю пропусна да отбележи след извеждащо подаване на Вандерсон.
87  Димо Бакалов ще доиграе мача, Вандерсон излиза.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на реванша. Лудогорец победи с общ резултат 5:0 и се класира в групите на Лига Европа!

Ludogorets (Bul)
ЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан дос Сантос, 4.Сисиньо, 30.Козмин Моци, 3.Антон Недялков, 6.Натанаел, 10.Густаво Кампаняро   , 18.Светослав Дяков (72  44.Яцек Гуралски), 84.Марселиньо, 93.Върджил Мисиджан  (70  92.Джоди Лукоки), 88.Вандерсон (87  7.Димо Бакалов), 28.Клаудиу Кешерю 
Резерви: 1.Хорхе Броун, 5.Георги Терзиев, 7.Димо Бакалов, 90.Рафаел Форстър, 44.Яцек Горалски, 92.Джоди Лукоки, 37.Жоао Пауло
Треньор: Пауло Аутори

Torpedo Kutaisi (Geo)
ТОРПЕДО: 89.Роин Квасхвадзе, 18.Леван Гегечкори, 13.Олександър Азатский , 30.Мамуке Кобахидзе , 24.Лазар Марин, 22.Григол Долидзе , 27.Марек Хлинка, 6.Мате Цинцадзе, 9.Торнике Капанадзе, 31.Милош Лачни (58  10.Гиорги Кухиянидзе ), 19.Леван Куталия (46  7.Арфанг Дафе)
Резерви: 25.Максим Квилитая, 5.Давит Хурцилава, 4.Анри Чинчинадзе, 7.Арфанг Дафе, 10.Гиорги Кухиянидзе, 20.Тенгиз Цикарадзе, 23.Георги Кимадзе  
Треньор: Кахабер Чхетиани

Разград, стадион “Лудогорец Арена”
Съдия: Матиас Гестраниус (Финландия)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация , контузия