Скандален съдия спря рейда на ЦСКА в Европа! "Червените" завършиха при 1:1 със Зоря (Луганск) в първа среща от трети предварителен кръг на Лига Европа, играна на "Васил Левски" пред повече от 20 хиляди по трибуните.

Попадението на украинския тим дойде след измислена дузпа в края на първото полувреме, отбелязана от Юрченко. За "армейците" резултатът бе открил Евандро в 13-ата минута. Това бе шести гол в последните 8 срещи за бразилеца.

Така всичко ще се решава след седмица в Украйна, когато тимът на Люпко Петрович ще гостува на Зоря в Запорожие. Началният час на реванша е 20:30 часа българско време.

Извън състава за днешния двубой изненадващо остана капитанът на ЦСКА Николай Бодуров. Защитникът дори не попадна в групата, а от "Българска армия" не дадоха никаква информация за странната рокада. Твърди се обаче, че националът на България със сигурност не е контузен.

 Winbet - на един клик разстояние! (18)

Срещата не започна на високо темпо, като двата тима изчакваха грешка на съперника.

При първата си по-сериозна ситуация ЦСКА поведе в резултата. Занев намери Малинов на левия фланг, а халфът центрира страхотно за Евандро, който от точката за изпълнение на дузпа направи резултата 1:0.

Постепенно "армейците" овладяха центъра на терена и не позволяваха на съперника да стига до кой знае колко сериозни положения.

Защитата на домакините обаче бе пробита в 44-ата минута, когато играч на Зоря центрира от фланга, а Раул Албентоса се хвърли на шпагат. Топката рикошира от ребрата му в ръката, а съдията изненадващо показа бялата точка. Повторенията показаха, че дузпата е най-малко спорна заради рикошета в ребрата на испанеца, който доведе до играта с ръка.

11-метровият наказателен удар бе изпълнен безупречно от Юрченко, който направи резултата 1:1.

Второто полувреме започна по-добре за гостите, които създадоха няколко добри положения пред вратата на "армейците". При едно такова едва не се стигна до гол, като след изпълнение на корнер на втора греда, Иванисения стреля много над вратата.

Постепенно ЦСКА изравни играта и започна да търси втори гол, с който да отпътува в Украйна след седмица с преднина, но гостите се бранеха добре.

Най-чистата ситуация за момчета на Люпко Петрович дойде в 72-ата минута, когато Шевченко изпусна топката след шут на Тиаго. Кълбото стигна до Соу, но нападателят се забави и опита да спечели дузпа, което даде шанс на украинския страж да поправи грешката си.

В минутите до края нищо по-сериозно не се случи на терена, като изключение направи положения в самия край, когато Али Соу падна в наказателното поле след контакт с противник. Повторенията показаха обаче, че гамбиецът е паднал прекалено леко.


Така равенството се запази и двата тима ще решават всичко в Украйна след седмица.

ЦСКА - Зоря 1:1
1:0 Евандро (13'), 1:1 Юрченко (45' - дузпа)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
2 - Първи по-опасен изстрел в двубоя излиза в аут. Той е на Махайленко от гостите.
13 - ГОООЛ!!! ЦСКА повежда на "Васил Левски" чрез Евандро. Занев пусна по левия фланг към Малинов, той центрира по земя, намирайки Евандро, който отбеляза с мощен изстрел от около точката за изпълнение на дузпа.
17 - Опасност пред вратата на ЦСКА. Вернидуб бе намерен след центриране от свободен удар, но изстрелът му с глава излезе в аут.
20 - Турицов центрира, намирайки Али Соу в наказателното поле на Зоря. Гамбиецът пусна пас към Жеферсон, който стреля, но в аут.
30 - Няма кой знае колко сериозни опасности пред двете врати в последните минути.
44 - Дузпа за Зоря. Тя е дадена за игра с ръка на Раул Албентоса, който спря центиране на съперник с шпагат. Първоначално топката се удари в реброто на испанеца и рикошира в ръката му.
45 - ГОЛ за Зоря! Юрченко изравни от наказателния удар, пращайки Черниаускас в другия ъгъл.
45+2 - Край на първата част.
––––––––––––––––––––––––––––––– 

46 - Начало на второто полувреме.
49 - Какъв пропуск! Зоря изпълни ъглов удар, техен играч отклони с глава към Иванисения на задната греда, а последният отблизо стреля много, много неточно.
55 - Атмосферата на "Васил Левски" се изнерви и двубоят стана доста груб, като нарушенията следват едно след друго.
65 - Продължават "постните" минути на "Васил Левски". Двата отбора трудно стигат до голови ситуации.
66 - Албентоса стреля с глава след центриране от корнер, но неточно.
72 - Какъв шанс! Тиаго стреля от дистанция, а Шевченко изпусна топката, която се озова в краката на Али Соу. Гамбиецът вместо да отбележи, се опита да спечели дузпа, но не успя да заблуди съдията.
74 - Тиаго стреля опасно от свободен удар, но неточно.
85 - Нищо интересно не се случва на терена. Двубоят върви към равенство.
90+3 - ЦСКА поиска дузпа чрез Али Соу. Гамбиецът падна след задържане в наказателното поле, но много леко.
90+4 - Последен съдийски сигнал! Срещата завършва при 1:1.  

Image result for cska emblemЦСКА: 30.Черниаускас, 3.Жеферсон (7814.Соломон-Отабор), 11.Занев, 24.Томаш, 25.Албентоса, 19.Турицов (6221.Фабрини), 15.Малинов, 16.Бикел, 20.Тиаго, 10.Евандро, 22.Соу
Резерви: 12.Бусато, 8.Кери, 9.Уот, 14.Соломон-Отабор, 21.Фабрини, 26.Антов, 28.Гълъбов


Image result for zorya luhansk emblemЗоря: 30.Шевченко, 18.Тимчук, 15.Вернидуб, 20.Абу Ана, 14.Михайленко, 7.Кочергин, 21.Иванисения (7099.Арвеладзе), 19.Лунов (6617.Леднев), 80.Юрченко(6631.Русин), 10.Хомченовски, 11.Будкивски
Резерви: 23.Васил, 6.Каменюка, 17.Леднев, 22.Кабайев, 31.Русин, 98.Чеберко, 99.Арвеладзе

Стадион: "Васил Левски", България
Главен съдия: Сандро Шерер (Швейцария)
Легенда:       
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020