Левски победи с 3:0 Локомотив (София) в контролна среща, която се проведе пред пълните трибуни на един от помощните терени на "Герена". Отписаният от треньора Делио Роси Бабатунде Адениджи се възползва отлично от шанса, който получи, вкарвайки два гола. Нападателят първо откри резултата в 70-ата минута, малко след това Жерсон Кабрал удвои, а в 81-ата отново Адениджи бе точен за класическия успех.

Припомняме, че в началото на месеца Тунде отбеляза две попадения и в друга контрола - 7:0 над Спортист (Своге). За феновете на Левски е интересно дали той най-после няма да заслужи доверието на Роси и за официалните двубои. 

"Сините" започнаха по-активно срещу Локомотив, който е трети в класирането на Втора лига. В 9-ата минута Кабрал подаде към непокрития Васил Панайотов, който стреля от границата на наказателното поле, но Ефремов спаси. Локомотив отговори подобаващо в 16-ата минута. Тогава юношата на Левски Илия Димитров се възползва от грешка на Ангелов и стреля отблизо, но топката се отклони от крак на бранител в синьо и излезе в корнер. След неговото изпълнение и Здравко Димитров опита да вкара, но шутът му излезе в аут.

До почивката Обертан пропусна да открие за домакините. Шанс за "железничарите" пък пропиля Здравко Димитров, след като Митрев се намеси отлично. 

След почивката избраниците на Делио Роси доминираха, но стигнаха до победата чак в края на контролата. В 70-ата минута Адениджи откри, след като влезе като резерва. 

Само седем минути по-късно Жерсон Кабрал удвои, вкарвайки с удар по земя извън наказателното поле - 2:0. 

В 81-ата минута Адениджи отново обра овациите на публиката - 3:0. Серджиу Буш стреля, вратарят на Локомотив спаси, а Тунде отбеляза с точна добавка. 

Нигериецът дори бе близо до хеттрик, но пропусна в 83-ата минута, когато стреля покрай вратата на гостите.



ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (София) 3:0
1:0 Бабатунде Адениджи (70), 2:0 Жерсон Кабрал (77), 3:0 Бабатунде Адениджи (81)

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Ейлофсон, Ангелов, Найденов, Гомес, Панайотов, Кабрал, Прохазка, Обертан, Мапуку

ЛОКОМОТИВ (София): Ефремов, Виячки, Горанов, Зюмбюлев, Семерджиев, Том, И. Иванов, Цветков, Станкев, З. Димитров, И. Димитров