Левски победи трудно с 2:1 малтийския Гзира Юнайтед в последната си контрола от подготвителния си лагер в Малта. Давид Яблонски откри за селекцията на Делио Роси в 21-ата минута, а малко преди почивката домакините изравниха. Победното попадение за Левски реализира Филипе Нашименто от дузпа в 52-ата минута. За португалеца това е първи гол с екипа на "сините". Нашименто се отчете и с асистенция, подавайки на Яблонски за откриването на резултата.

За мача срещу четвъртия в матийското първенство Делио Роси не разчита на Ривалдиньо, Габриел Обертан, Серджиу Буш, Афонсо Фигейредо, Аймен Белаид и Жерсон Кабрал, които имат леки травми. 

Треньорът на Левски извърши шест смени в мача. Пълни 90 минути записаха само капитанът Божидар Митрев, Яблонски, Иван Горанов, Роман Прохазка и Станислав Костов. Стартиралите Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Васил Панайотов, Фелипе Нашименто, Антонио Вутов и Паулиньо бяха заменени съответно от Ивайло Найденов, Георги Ангелов, Жорди Гомес, Илия Юруков, Станислав Иванов и Мартин Петков.

В 21-ата минута Нашименто центрира от корнер, а Яблонски се извиси в наказателното поле на Гзира Юнайтед и вкара - 0:1. Чешкият защитник можеше да вкара и в 30-ата минути, но пропусна. 

"Сините" успяваха да разиграват топката продължително, но въпреки това се пропукаха в 37-ата минута и допуснаха елементарен гол. Нападателят на Гзира Юнайтед Амаду Самб изравни с глава, след като засече центриране отдясно на Брифа - 1:1. Таранът бе изпуснат от Яблонски и Ейолфсон и от няколко метра прати топката в мрежата на Митрев.

В 50-ата минута Нашименто центрира опасно от фаул, а само сантиметри не стигнаха на Яблонски да нанесе голов удар. Две минути по-късно Паулиньо мина като на парад през защитниците на Гзира, след което бе фаулиран в наказателното поле. Нашименто реализира хладнокръвно отсъдената дузпа и Левски отново поведе - 1:2.

До края двата отбора създадоха ситуации за попадения, но нов гол не падна и "сините" се поздравиха с победата в последната си контрола в Малта.

Участие в проверката не взе Сюлейман Диамутен. Бившият футболист на Левски е част от Гзира Юнайтед, но не игра в контролата тази вечер.

Роси и футболистите му пък се прибират утре в България. До подновяването на първенството Левски ще има още една контрола - в събота от 17:30 часа срещу Сливнишки герой на "Виваком Арена Георги Аспарухов".

ГЗИРА ЮНАЙТЕД (Малта) - ЛЕВСКИ 1:2
0:1 Давид Яблонски (21), 1:1 Самб Амаду (36), 1:2 Филипе Нашименто (52-дузпа)

Титулярите на Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович (77-Ивайло Найденов), Холмаф Ейолфсон (68-Георги Ангелов), Давид Яблонски, Иван Горанов, Васил Панайотов (52-Жорди Гомес), Роман Прохазка, Филипе Нашименто (81-Илия Юруков), Антонио Вутов (46-Станислав Иванов), Станислав Костов, Паулиньо (74-Мартин Петков)

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018