Левски допусна тежка загуба с 0:3 от Хибърниънс в първата си контролна среща от зимната подготовка. Съперникът на "сините" е шампион на Малта, а в момента е на пето място в местното първенство.

"Сините" първо бяха наказани още в третата минута, след което Хибърниънс удвои в 45-ата минута. И през втората част избраниците на Делио Роси не съумяха да се противопоставят на домакините, като дори инкасираха трети гол, за да се стигне до резила.

Италианският треньор на Левски заложи от първата минута на новото попълнение Станислав Костов. Бившият голмайстор на Пирин (Благоевград) си партнираше в атака с Жуниор Мапуку. 16-годишният Томислав Папазов също беше сред титулярите. Младокът игра цял мач с Давид Яблонски в центъра на защитата.  

Другият нов играч на "сините" - Аймен Белаид, е болен, и отпадна за днешния мач. Аут поради контузии са Габриел Обертан, Жорди Гомес и сръбският защитник Милош Цветкович.  

В третата минута малтийците поведоха след точен далечен изстрел на Клейтън Файла, който прониза Божидар Митрев. В 9-ата минута Кабрал беше близо до изравняване, но негов изстрел мина на сантиметри от дясната греда. По-късно добра атака на Станислав Костов завърши с фаул срещу нападателя на линията на наказателното поле на Хибърниънс, но реферът даде знак играта да продължи.

В 21-ата минута малтийците пропуснаха да удвоят, а по-късно Рошу направи сериозен пропуск за Левски. В 32-ата минута румънецът стреля над гредата отблизо. 

Иван Горанов пропусна най-добрата възможност за Левски в 43-ата минута. Мапуку изведе левия защитник сам срещу вратаря, но той прати топката покрай целта в аут. 

Секунди преди края на първата част Жоао Морейра отбеляза за 2:0. Той се разписа с глава от няколко метра, след като засече центриране отдясно на Табоне Десира.

На почивката Роси направи пет промени. Кръстев, Юруков, Белмонт, Вутов и Буш замениха Митрев, Рошу, Панайотов, Мапуку и Костов.

В 65-ата минута Буш пропусна да намали изоставането след подаване на Вутов. Четири минути по-късно една от резервите на Хибърниънс Мбонг вкара за 3:0. Нигериецът с малтийски паспорт се възползва от избита от Николай Кръстев топка и подпечата тежката загуба на Левски. 

По всяка вероятност втората контрола на "сините" на лагера в Малта ще се играе в неделя.

ЛЕВСКИ - ХИБЪРНИЪНС 0:3
0:1 Клейтън Файла (3), 0:2 Жоао Морейра (45), 0:3 Мбонг (69)

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев (46-Николай Кръстев), Ивайло Найденов, Давид Яблонски, Томислав Папазов, Иван Горанов, Васил Панайотов (46-Илия Юруков), Нелуц Рошу (46-Антъни Белмонт), Роман Прохазка (72-Панайотов), Жерсон Кабрал (79-Мартин П.Петков), Станислав Костов (46-Сержиу Буш), Жуниор Мапуку (46-Антонио Вутов, 79-Мартин Д. Петков)

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018