Лиляна Георгиева, която завърши шеста в бягането на 1500 метра на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години, е имала сериозни проблеми на африканска земя. Детето-чудо едва дишало в тежката битка в Найроби (Кения), където се проведе шампионата. Трудностите се породили от факта, че Георгиева почти нямаше време за аклиматизация в Африка, където застана на старт още в четвъртия ден след пристигането от България.

"Доволна съм от представянето си. Можеше и по-добре, но обстоятелствата бяха такива. Аклиматизацията и въздухът бяха необичайни за мен. Дадох всичко от себе си, за да представя България по най-добрия начин и мисля, че шестото място е достойно", коментира Георгиева при завръщането си у нас. 

"Трябваше да отидем по-рано. Аклиматизацията продължава 20 дни, а тя бяга на четвъртия. На последните 400 метра ми обясни, че е изпитала силна и режеща болка в гърдите, от която не е могла да си поеме въздух. Тя не можеше да диша последните метри", разказа треньорката й Радмила Станкович. 

"Лили обаче е силен и волеви човек и си завърши бягането", похвали Радмила Станкович възпитаничката си.

Кадрите са на Sportal.bg: