За четвърти път от началото на сезона ЦСКА измъква победата в последните минути. Най-фрапантен беше мачът в Благоевград срещу Пирин, когато до 88-ата минута „червените губеха с 0:1. Тогава обаче младокът Александър Георгиев, влязъл като резерва, се превърна в герой. Той първо изравни, а после подаде на Каранга за ключовото попадение. Всъщност, именно бразилският голов хищник има най-голям дял за изригването на отбора на финалната права.

Дали става въпрос за майсторлък или за късмет? Може би истината е някъде по средата. Освен това, за удариш в края, означава, че не само си роден под щастлива звезда, но и че притежаваш хладнокръвие. Означава, че не падаш духом и запазваш самообладание, когато на всички вече им се струва, че си загубил.

Факт е обаче, че през пролетния полусезон „армейците” не играят на това ниво, на което бяха през есента. Тогава, като изключим колебливия старт, ЦСКА навлезе във форма и от мач на мач се представяше все по-силно.

Сега, след като спечелените мачове в поледните минути станаха четири, в Борисовата градина ще трябва да си отварят очите на четири. И да не политат в облаците - особено след вчерашната победа над Левски. По-важното тепърва предстои. Особено полуфиналните сблъсъци със „сините”, които се очертават най-значимите и най-ключовите в историята на големия мач от години насам. Защото, който загуби, може да остане без трофей. Да, ЦСКА продължава да се бори на два фронта и да преследва титлата. Но за „сините” полуфиналът се явява битка за живот и смърт.

Така че, на „Армията” не бива да забравят, че последните минути няма да идват винаги на помощ. И че в следващите битки Левски ще бъде със съвсем друго лице. Още повече, че звярът е най-опасен,  когато е ранен. А на „Герена” раната е очевидна и Купата е единственият лек, за да зарасне.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Мачовете, спечелени от ЦСКА в последните минути
Черно море - ЦСКА 0:1 - Фернандо Каранга 90+6

ЦСКА - Етър 2:1 - Енрике Рафаел 86

Пирин - ЦСКА 1:2 - Александър Георгиев 88,  Фернандо Каранга 90+3

ЦСКА - Левски 1:0 - Фернандо Каранга 84
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА