Левски най-после съумя да постигне изразителна победа след доста време пауза, надигравайки категорично Дунав с 4:0 снощи. За "сините" в Русе блесна Васил Панайотов, който реализира два гола - първите му с екипа на любимия клуб. Наистина Левски му е любим, на сърце му е. Още повече, че той прави първите си стъпки във футбола именно на "Герена". 

Васко четири години се школува в Левски, закърмен е със синята идея и отлично знае какво е да играеш за гранда от София. Дори и да не си столичанин. Панайтов е родом от Гоце Делчев, но не е от онези твърди неврокопчани. Васил е мекушав, дори смело можем да заявим, че е сред най-скромните играчи на Левски. При него с пълна сила важи максимата, че скромността краси човека. И че красив е човек, който не се самоизтъква. 

Панайотов определено не е от типа футболисти, които си позволяват да демонстрират самочувствие, най-вече пред телевизионните камери, без то да е с покритие. Дори след цял мач на терена и победа за Левски, той е самокритичен. Тюхка се и се вайка, че е направил един-два погрешни паса, например, стремейки се да бъде безгрешен.

Нито веднъж не се е тупал в гърдите след спечелен мач, още повече след снощните два гола. Винаги е здраво стъпил на земята и ежедневно работи, при това с огромно желание. Именно заради желание и сърцатата игра Панайотов успя за кратко време да се превърне в любимец на феновете. Халфът вече показа нагледно как се раздава за Левски до последен дъх. Влиза мъжки в битките за топка със съперник, колкото и мекушав извън на терена. Скромността му е извън стадиона, а вътре в него е готов и да се сбие, дори да пусне кръв за Левски.  
 
Гони всяка топка, влага се много - нещо, което феновете искат да виждат във всеки от футболистите на любимия клуб. Именно заради борбеността му и сърцата игра някои от запалянковците вече го наричат Българския Гатузо. 

А когато Левски го привлече през лятото, мнозина бяха скептично настроени и дори се чуха подмятания от сорта "Каква е тази селекция? Привличаме Панайотов - бивш играч на Пирин (Гоце Делчев), Банско и други посредствени клубове!? Отбор за "Б" група ли стягаме?".

27-годишният полузащитник изобщо не се повлия от подмятанията. Запретна ръкави и започна да се труди още от първия си ден на "Герена"... през втория си престой в любимия клуб. При първия - когато е юноша, така и не получава шанс за изява в мъжкия отбор. "Сините" го преотстъпват във Волов (Шумен), където записва първите си официални мачове. 

Това лято Панайотов реши да се гмурне в дълбокото. А можеше да си стои кротко в Стал (Миелец), където беше твърд титуляр. Поляците дори са му предлагали повече пари от Левски, за да остане при тях, но Васил изобщо не се замисля, когато получава офертата от "сините". Николай Митов го иска в състава си, а Панайотов веднага се качва на самолета за София, щом разбира, че го очакват на "Герена". Малцина са осведомени, че първоначално му е съобщено, че директно подписва. Халфът обаче бива изненадан, когато Митов му казва, че първо трябва да мине пробен период. Панайотов не се плаши и показва, че знае как да си извоюва мястото в Левски. 

Веднага "захапа" и се превърна в твърд титуляр, а вече и в любимец на феновете. Амбициран е да не изпуска птиченцето, което кацна на рамото му това лято. И гори от желание да продължи да се развива, помагайки на клуба на сърцето си за успехи - както на родната, така и на европейската сцена. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма