Каранга не е първият, няма и да е последният чужденец, подвизавал се в наш отбор, който в един момент започва да извива ръцете на работодателите си. Нали помните преди петнайсетина години как един друг бразилец – Лео Лима, пристигна в ЦСКА с фурор на звезда. И след кратък престой на „Армията” си събра багажа заедно със сънародника си Родриго Соуса и двамата изчезнаха.

Каранга обаче акостира в България не с такъв статут. Той беше господин Никой, макар че притежаваше и притежава огромен потенциал. ЦСКА обаче го откри за европейския футбол, даде му трибуната, даде му терена, на който да покаже кой е. И сега, в знак на „благодарност”, Фернандо реши да се прави на Меси и Роналдо, тропайки по масата, настоявайки за още пари или за светкавичен трансфер в чужбина.

До момента в ЦСКА не разкриват коя е истинската причина за отсъствието на Каранга. Но по всичко личи, че той със сигурност не е останал в родината си, за да урежда някакви имотни неволи. Неволите са на друго място. В главата му. Същата тая глава, с която Фернандо наказваше съперниците си през есента, сега иска да избяга от „Армията”.  Само че бразилецът вероятно не знае една стара българска поговорка. Тя е малко цинична, но изключително актуална за неговия случай: „Гъз глава затрива!”.

Историята неведнъж ни е показвала, че такива като Каранга се провалят с гръм и трясък, след като са избягали с... гръм и трясък ЦСКА. Бягат и уж отиват на по-добро място, където да се развиват и да лапат повече пари. Ама там затъват ли затъват в блатото на посредствеността. Заради лакомията си...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ 
 ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018