ЦСКА постигна трудна победа във Варна над Черно море с 1:0. Тя обаче е уникална в историята, защото за първи път „червените” оцеляха и измъкнаха успеха след жестоко съдийско поразвяне. Тимът и друг път е бил ощетяван, но никога досега ЦСКА не се беше измъквал от реферския ад след една неотсъдена дузпа и един кристално чист и редовен гол. Направи го буквално в последните секунди, което прави победата още по-сладка.

„Армейците” проявиха характер и мъжество, запазвайки хладнокръвие, за да натиснат спусъка на финалната права и да си тръгнат с трите точки.

По-старите фенове на ЦСКА си спомнят много случаи, когато техният отбор е бил ощетяван. Включително срещу Левски. Всъщност, не е необходимо да си белокос запалянко, защото и в последните години, както и през настоящия сезон, реферите са подлагали крак на полетелия нагоре тим от „Армията”.

В повечето подобни мачове съдийската тесла е била една. Имам предвид огромна и гадна тесла. И тимът пак е оцелявал. Или пък рязането не е било само в една ситуации (говоря за фрапантни ситуации), но „червените” не са намирали сили да се изплъзнат сухи и читави.

Сега обаче успяха, след като първо съдиите си затвориха очите при грубото нарушение срещу Манолев в наказателното поле, а след това сториха същото и при абсолютно редовния гол, когато пак Станислав беше главното действащо лице.

Ето на това му се вика „армейски” дух. Хубаво е това да продължи. А още по-хубаво ще бъде, ако господата арбитри свирят 50:50...
ЯВОР ЯСЕНОВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка