Левски разочарова феновете си, допускайки домакинска загуба с 1:2 от Берое на старта на плейофната фаза в Първа лига. Още по-неприятното за "сините" е, че продължават да се представят неубедително срещу отборите от Топ 4. Отборът на Делио Роси все още не е постигнал победа този сезон в първенството срещу Лудогорец, ЦСКА и Берое. В седемте двубоя с тези съперници Левски записа 4 равенства и 3 загуби. Логично тимът от "Герена" вече изостава сериозно от първото място, сбогувайки се и с минималните шансове за шампионска титла - на цели 19 точки е зад Лудогорец. 

"Сините" не бяха губили у дома в мач от Първа лига от 16 май миналата година. Тогава Левски (с треньор Николай Митов) отстъпи с 1:3 на Лудогорец, след което последваха 15 срещи на собствен терен без поражение - 10 победи и 5 равенства. Иначе тимът инкасира загуба у дома и от Хайдук (1:2 на 20 юли), което доведе до ранното отпадане от Лига Европа.

Загубата от Берое беше белязана от още един неприятен факт за състава на Делио Роси. В Левски май няма футболист, който да може да вкарва гол от дузпа... Снощи от бялата точка (която явно се превръща в черна) не успя да се разпише Роман Прохазка, който имаше идеалната възможност да изравни за 1:1, но Душан Перниш отрази изстрела му. Това бе трета поредна пропусната дузпа за "сините" в мач от Първа лига. Лошата серия започна срещу аутсайдера Витоша (Бистрица) при срамното 0:0 на 19 ноември. Тогава Жорди Гомес пропусна дузпа, а преди няколко кръга същото стори и Филипе Нашименто - при домакинското 1:1 с Етър. 

Някои от феновете на Левски се чудиха снощи защо дузпите не се изпълняват от някой от нападателите. Станислав Костов изработи 11-метровия наказателен удар, като именно той можеше да се нагърби с тежката задача. Да, всеки може да изпусне дузпа, но в Левски наистина им се насъбра много напоследък. На "Герена" не помнят подобен случай от години - с три поредни пропуснати дузпи в мачове за шампионата.

Явно самият Делио Роси не знае как точно да процедира. Объркан е и при окомплектоването на състава. Италианецът продължава да експериментира, а и очевидно да греши, най-вече с нападателите. Не е ли грешка изваждането на Костов още на почивката, при положение, че именно той печели дузпата. Роси донякъде рискува с пускането сред титулярите едновременно на Костов и Серджиу Буш и изглежда след първите 45 минути осъзна грешката си, решавайки да изевади единия от тях. Да не задълбаваме още в състава и решенията на италианския специалист, който наистина е име в треньорската професия, тъй като има и други неща, които не се харесват на феновете на Левски. 

И все пак надеждата за "сините" е жива и постижима - спечелването на Купата на България. Това обаче минава през задължително елиминиране на ЦСКА от полуфиналите. 

МАЧОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ С ОТБОРИТЕ ОТ ТОП 4:

с Лудогорец
1 кръг, Левски - Лудогорец 0:0
14 кръг, Лудогорец - Левски 2:0

с ЦСКА
13 кръг, Левски - ЦСКА 2:2
26 кръг, ЦСКА - Левски 1:0

с Берое
10 кръг, Берое - Левски 0:0
23 кръг, Левски - Берое 0:0
27 кръг, Левски - Берое 1:2

Общо: 7 мача, 4 равенства, 3 загуби

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА