Националът Тодор Неделев беше награден днес за Играч №1 на 10-ия кръг в Първа професионална лига след попадението, което вкара при победата на Ботев с 3:0 над Локомотив (Пловдив). Един от големите любимци на феновете на "канарчетата" говори за любимия си клуб, за ситуацията в родния футбол, както и по други теми. Специално за читателите на БЛИЦ Неделев разкри и за любовта на живота си - красивата Анита, с която има връзка от около година. Тошко също така призна, че гледа редовно "ВИП Брадър" заради участието в риалитито на бившия си съотборник Даниел Златков. 

- Мачовете в Европа ли попречиха на успешното ви представяне в първите кръгове от шампионата? След като отпаднахте започнахте по-често да побеждавате в Първа лига.
- Май така се получи. Целта беше да стигнем колкото се може по-напред в Лига Европа. Сега вече се представяме силно и в първенството. В последните пет мача имаме само една загуба - от Лудогоред, а и се видя колко трудно им беше на тях срещу нас. След победата над Левски ни дойде самочувствието и започнахме да играем по-добре. Целият отбор повярва във възможностите си и резултатите не закъсняха. 

- Влизане в Топ 6 ли е основната цел пред Ботев този сезон?
- Това е задължително. Искаме да сме колкото се може по-нагоре в класирането. Дай Боже и да защитим Купата на България. Ако го направим, ще бъде чудесно. Най-важното обаче е да сме сред първите шест отбора, защото смятам, че го заслужаваме, тъй като имаме силен състав. 

- Лудогорец ли е отборът, който всява страх у вас? 
- Не смятам, че има отбор, от който да ни е страх. Можем да победим всеки, добър отбор сме. Да, уважение има, но не и страх. Във всеки мач гледаме да си играем нашата игра и да не се съобразяваме с противника. 

- Винаги си изтъквал обичта си към Ботев, но има ли друг клуб у нас, в който би преминал?
- Не мисля. Бих заиграл в чужбина, но не и друг български отбор. След този неуспех в Майнц, така да го нарека, вече няма значение къде в чужбина ще отида. Въпросът е да се развивам и да играя, защото за един футболист, ако не играе, просто след няколко години може да свърши с футбола.

- Съжаляваш ли, че не успя в Майнц и какво те накара тогава да заминеш за Германия?
- Може би ме поблазни това, че ми се открива възможност да играя в Германия. Знаете какви силни отбори има в Бундеслигата - едно от топ първенствата. Да, не успях, но вече съм си направил нужните изводи. Щом не се е получило, може и да е било грешка. Но не съжалявам, че бях там. Видях какво е да си в чубжина. Занапред обаче ще обмислям доста по-добре офертите, които получавам. 

- Много по-голяма заплата ли получаваше в Германия в сравнение с българските стандарти? 
- Да, финансовите условия бяха по-добри от тези в България.

- Ако домакинствахте на стадион "Христо Ботев", по-лесно ли щеше да ви бъде?
- Всички искаме да се върнем на нашия стадион. Ако играехме на "Колежа", със сигурност щяхме да се радваме на по-голяма подкрепа, щяха да идват много повече хора. Изобщо - зарядът ще е по-голям, ако играем там.   

- Ръководството дава ли ви уверение, че строежът най-после ще бъде подновен?
- На този етап не знам нищо конкретно. Президентът Ангел Палийски казва, че лека-полека строежът трябва да започне, но само това. 

- Kой ще бъде шампион този сезон?
- Доста завързано е и до последно няма да се знае кой ще спечели титлата. Лудогорец, ЦСКА, Левски, Черно море, Берое, а и ние сме доста добри отбори. Досега ЦСКА беше първи, но сгрешиха и Лудогорец стана лидер. Разликата в точките е доста малка, предстоят страшно много мачове и наистина нищо не се знае. 

- Напрежение между феновете и ръководството на Ботев как ви се отразява?
- За чак такова голямо напрежение не съм чувал. Ние футболистите не обръщаме внимание на това, абстрахираме се и гледаме да играем добре на терена. Искаме да побеждаваме и да радваме феновете.

- Липсва ли ви Омар Косоко?
- Естествено, че липсва. Не само той, а и Виктор Генев и Антонио Вутов, който беше под наем. И тримата бяха незименни титуляри. Но свикнахме с тяхната липса, а и виждате, че побеждаваме без тях. 

- В последното издание на пловдивското дерби големият липсващ беше Мартин Камбуров... 
- Така е, той е легенда на Локомотив. Не знам по какви причини напусна. Той е голям голаджия. В предходното дерби на "Лаута" ни вкара гол и ни победиха. Той даваше много голямо самочувствие на целия отбор. Ако сега играеше, щеше да ни е много трудно. Не, че ни е било лесно, просто ние си направихме мача лесен. Камбуров е голямо име за Локомотив. Това, че не беше на терена срещу нас, доста ни улесни. 

- Oт днес си на лагер с националния отбор, каква е нагласата преди последните световни квалификации - с Франция и Люксембург? 
- На собствен терен сме доста труден съперник за всеки отбор. Успяхме да победим сила като Швеция. Защо да не спечелим и срещу Франция? Да, ще е изключително трудно, но във футбола всичко е възможно. Ще дадем максимума от себе си, пък ако можем да спечелим - всички ще сме много щастливи. Надяваме се на пълен стадион. Ще оставим сърцата си на терена, дай Боже да спечелим.

- С наведени глави ли сте след загубата от Холандия?
- Не мисля, дори да сме загубили, все пак губим от Холандия - една от големите сили. Този мач трябва да сме го забравили вече и да мислим първо за Франция и след това за Люксембург. 

- Срещу кои националния отбори имаш желание да играеш?
- Бразилия и Аржентина, защото европейските ги виждаме, а и можем да играем с тях на квалификации. Но с тези от Южна Америка по трудно може да се играе, затова се надявам да се класираме на световно първенство и да имам шанса да се изправя срещу бразилци или аржентинци.

- Следиш ли как се представя бившия ти съотборник Даниел Златков във "ВИП Брадър"?
- Да, предаването ми е интересно. Гледам го най-вече заради неговото участие. Но според мен след като влезе в този формат, после ще му е трудно да си намери отбор, ако иска да играе футбол. Но щом така е  преценил... Дано не съм лош пророк, но след участието му ще се гледа по друг начин на него.

- Да разбирам, че не би приел да участваш в риалити? 
- О, със сигурност ще откажа, ако получа оферта.

- Завиждаш ли на Адил Рами - един от националите на Франция, за когото се разбра, че има връзка с Памела Андерсън?
- Чак да му завиждам... Да, не е случайна жена. Окей, Памела Андерсън е, но не е чак толкова златно момиче, жена като жена. Може би е малко по-известна и по-надарена, разбира се.

- Продължават ли да те преследват фенките на Ботев?
- Не, не... имам човек до себе си. Много обичам приятелката си, много сме щастливи и се надявам да сме заедно дълго време.

- От кога имаш връзка с Анита? 
- Почти година. Наистина сме щастливи.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма