Футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов говори откровено пред БЛИЦ за живота си, кой му е помогнал да израсне във футбола и за своя прякор. Халфът сподели още за престоя си в Добруджа и за повиквателната в националния отбор, която бе получил преди време.

- Здравей, Кристиян! Как се чувстваш след снощната категорична победа над Берое с 6:0, какво е настроението в отбора?
- Здравей! Ами как да се чувствам, добре съм, а настроението е малко приповдигнато, но сега вече погледите и вниманието ни са насочени изцяло към Лудогорец и това да ги победим за Купата и да ги отстраним в четвъртък.

- По повод снощния мач, появи се информация в медиите, че са те предупредили да внимаваш, за да не си изкараш жълт картон, защото при евентуален би пропуснал мача с Лудогорец... има ли нещо вярно?
- Ами, да (смее се)! Преди мача треньорът ми каза, а и не само той - и други хора ми казаха, че трябва да внимавам с картоните, защото при евентуален жълт картон ще пропусна следващия мач, който е в четвъртък с Лудогорец за Купата. Аз това го знаех, но все пак то и в медиите се тиражираше, чел съм го и знаех за какво става въпрос.  Радвам се, че вчера бях по-внимателен и успях да се опазя.

- Разкажи ни малко за себе си, къде си израснал, как реши да се занимаваш с футбол?
- Родом съм от едно село до Петрич, което се казва Кавракирово. Започнах в Беласица (Петрич) в началото, а след това бях и в Пирин. В Литекс изкарах седем години в школата, а след това подписах и първи договор. Имах и една година с отбора на Добруджа под наем.

- Имаш ли брат или сестра?
- Да, сестра, която е по-малка от мен.

- А човек до себе си?
- Имам и човек до себе си, но бих желал да не коментирам.

- Как обичаш да прекарваш свободното време, имаш ли някакво хоби извън футбола?
- Ами не обичам да излизам по дискотеки, по кафета... по-скоро обичам да бъда вкъщи с човека до себе си.

- Спомена, че си играл в Добруджа, там твой треньор бе Светослав Тодоров - Тоди. Разкажи ни малко за този престой, помогна ли ти и важно ли бе да натрупаш подобен опит?
- Да, изключително много. Още повече, че работих със Светослав Тодоров. Той е много добър специалист и там положих основите на футбола, които практикувам в момента с борба, тичане и себераздаване. Тодоров във всеки мач искаше точно това от нас, от хората, които бяхме там. Развих се много при него и тактически, и психически. Тоди и до ден днешен продължава да ми помага, за което му благодаря изключително много.

- Имал си вече повиквателна за националния отбор, как се почувства, когато разбра, че си повикан?
- Беше уникално, защото да представляваш страната си и да бъдеш избран, значи че си от най-добрите или поне си в най-добрата форма за момента, а чувството е просто уникално. Това ти показва, че вървиш в правилната посока и трябва да продължиш по този начин, за да се развиваш.

- Всеизвестно е, че във всяка една съблекалня част от футболистите си имат закачки и прякори... Ти имаш ли някакъв прякор?
- Да, Кефала ми викат, така казват на хората, които са от Петрич.

- При част от престоя ти в Литекс Христо Стоичков бе треньор на отбора. Какво е чувството да те тренира подобно величие във футбола, научи ли много неща от него?
- Тогава бях по-малък и бях повече при юношите, но когато им трябваха хора за тактически упражнения, участвах. Не го познавам толкова добре както някои от настоящите ми съотборници, но впечатленията са ми, че е много добър човек, честен и много добър треньор.

- Няма как да не те попитам, когато беше по-малък, кой отбор подкрепяше ЦСКА или Левски?
- Винаги съм бил от ЦСКА, от Левски не съм бил никога.

- След като се премести в ЦСКА, усети ли разликата? Тук публиката дава много силна подкрепа, но и желае победата на всяка цена...
- Да, определено усетих разликата. Първите месеци ми беше малко по-трудно, докато свикна с новата обстановка, със съблекалнята и общо взето с всичко, но вече съм свикнал и всичко е наред и нямам проблеми от подобно естество.

- Предстои ви важен мач за Купата, искаш ли да кажеш нещо на феновете?
- Да, Искам да кажа на феновете, че ще дадем всичко от себе си, ще се раздадем на сто процента и се надявам, че ще успеем да ги зарадваме с победа.
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ/ БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма