Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

14-годишният Валентин Николов преди дни вкара гол за мъжкия отбор на Локомотив (София), който победи Славия с 2:0 в контролна среща. Младият атакуващ полузащитник е юноша на "железничарите", като изкарва четири години и в школата на "белите". Син е на изпълнителния директор на Локомотив (София) Валентин Николов, който е играл в Пирин (Благоевград) и Марек.

Валентин Николов - младши е и капитан на юношеския национален отбор до 16 години, воден от селекционера Любомир Божанков. Големият талант даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Вальо, честито! Успя да се разпишеш за мъжкия отбор на Локомотив. Трудно ли ти беше с по-големите?
- Уникално е чувството да вкараш гол за първия тим, макар и в контрола. Не съм си представял, че ще успея на 14 години да отбележа за мъжете. Пожелавам този миг да го изпитат всички юноши на моята възраст. 

- Колко участия имаш за първия отбор? 
- Това ми беше втора контролна среща. Дебютирах срещу Сливнишки герой, когато ги победихме при представянето на нашия отбор преди старта на първенството във Втора лига. Тогава влязох на смяна и играх последните 20 минути. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

- Беше ли стъписан, притесняваше ли се от нещо?
- Не, дори бях много спокоен. Всички ме подкрепяха, по-опитните в Локомотив ми помагаха. Треньорът Ангел Колев също. Дори и като допусках грешка, ме окуражаваха.

- На кой пост на терена се чувстваш най-полезен?
- Атакуващ халф, играя в центъра. Там се чуствам най-добре и най-ефективен. 

- Баща ти е бивш футболист. Той ли те запали по футбола? 
- Може да се каже. От малък той ми дава правилните насоки - както във футбола, така и в живота. Винаги след мой мач дискутираме представянето ми, обяснява ми какви грешки съм допуснал и анализираме. Така трябва да бъде, за да не ги повтарям в бъдеще. Баща ми е човекът, който ме е изградил като футболист и човек. 

- Сега си в Локомотив, а бил ли си в други школи?
- Започнах в Локомотив (София), когато бях на 7 години. Една година по-късно преминах в Славия. Там бях 4 години и преди 2 г. се завърнах в Локомотив (София) - моят любим отбор. Не крия, че симпатизирам на Локомотив, почти не съм изпускал мач на отбора.

- Кой е първият ти треньор?
- Никола Димитров в Локомотив (София), още в ранната ми детска възраст - когато бях на 7 г. Тогава нямаше деца на моите години и играех с три години по-големите. Беше трудно, но се справях. Определено това ме кали и затова сега ми е лесно да играя с по-големите от мен без да усещам разлика. 

- Желаеш ли един ден да играеш в Левски или ЦСКА? 
- Не, в момента искам само в Локомотив. Целта ми е да се развивам. Много съм благодарен на треньора Ангел Колев, който ми дава шанс. На 14 години съм, а тренирам с мъжете. Работя всеки ден с първия отбор. Господин Колев много ми помага, обяснява ми грешките. Засега съм играл само в двете контроли - със Сливнишки герой и Славия, но очаквам скоро да дебютирам и във Втора лига. Знам, че този шанс ще дойде, работя за това. Амбициран съм да стигна до върховете. А това може да се случи с много труд и лишения. 

- Съчетаваш ли успешно тренировките и училището?
- Засега се справям. Уча в Италианския лицей в Горна баня. Трудно ги съчетавам, но съм отговорен и успявам да се справям. 

- Любимият ти български футболист е... 
- Христо Стоичков.

- А от чужденците? 
- Франческо Тоти, той е моят идол. Симпатизирам на Рома.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВТОРА ЛИГА – СЕЗОН 2018/2019