Голмайсторът на Славия Ивайло Димитров се разписа от дузпа в реванша с Ботев (Пловдив) и донесе победата на "белите" с 1:0. Косъма даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ: 

- Иво, честито! Как успяхте да елиминирате Ботев и чувстваш ли се герой?
- Не съм герой. Победата е отборна. Всички се раздадохме и напълно заслужено се класирахме на финала. Победихме с отборна игра и спазване указанията на треньорското ръководство. 

- Напрежението преди мача изглежда се пренесе и на терена... 
- Не бих казал, че е имало чак толкова голямо напрежение. По-скоро заряд за самия мач. Присъстваха доста фенове по трибуните, както наши, така и на гостите. Публиката допринесе да стане добър мач. Горещото време доста ни затрудни първото полувреме. Беше трудно да се играе в тази жега. Представям си какво ще е юли и август.

- Имаше ли притеснение в теб преди изпълнението на дузпата и сам ли пожела да се нагърбиш с тежката задача?
- По принцип аз съм изпълнителят на дузпите. При положение, че фаулират мен, както беше вчера, посочените да бият са Иван Минчев или Галин Иванов. Те ме попитаха дали съм сигурен, гласяха се един от тях да изпълни, но предоставиха на мен тази възможност, за което им благодаря. Казах им, че съм сигурен, че ще вкарам. Бях уверен в себе си и знаех, че няма да пропусна. Дузпата беше 100-процентова. Съперникът ме ритна в опорния крак. 

- От Ботев скочиха остро срещу съдията Станислав Ставров, основателни ли са претенциите им?
- Не съм гледал записи на всички ситуации. Единственото спорно положение за мен е претенциите им за дузпа. За друго не виждам какво могат да искат. Съдията се справи с мача.

- На кого посвещаваш гола?
- На целия отбор и на феновете на Славия. 

- Президентът ви Венцеслав Стефанов разкри, че е бил подложен на телефонен тормоз от фенове на Ботев. Ти и съотборниците ти имате ли подобни проблеми?
- Не, никой от нашия отбор не е заплашван. Няма проблеми. Снощи бяхме в приповдигнато настроението.

- Отпразнувахте ли класирането на финала?
- Скромно беше. Целият отбор бяхме на вечеря, след това се прибрахме. От днес се подготвяме за следващия мач - срещу Пирин (Благоевград) в събота. 

- Приключи ли вече първенството за Славия, след като Купата на България е голямата цел?
- Не, играем за победа във всеки мач. Да, финалът е мачът на истината за нас, но и в първенството ще продължим да се раздаваме. Няма мачове, които са важни и не важни. Играем и се стремим да се представяме добре и на двата фронта.

- Голмайстор си на отбора с 11 попадения до момента в Първа лига този сезон...
- Да, смятам, че е добро постижение за момента, с оглед това, че играя и по-назад - ту на лявото крило, ту на дясното. Чувствам се добре и по крилата, старая се да изпълнявам указанията на треньора Златомир Загорчич. Радващото е, че бележа и се надявам да продължа и головата ми сметка още да набъбне.

- Размина се с родния ти ЦСКА и на финала ще играеш срещу Левски, имате ли шанс?
- Нямах предпочитания за съперник на финала, тъй като и двата отбора са силни. Ще ни бъде много трудно срещу Левски, но имаме своите шансове. На 9 май ще се получи голям празник, стадионът ще е пълен. Надявам се да стане хубаво софийско дерби. 

- Досега май не си играл пред пълни трибуни?
- Да, за жалост. Само с националния отбор имам мачове пред почти пълни стадиони - срещу Франция и Швеция, но на клубно ниво досега не съм играл пред пълни трибуни. 

- Друг път играл ли си финал? 
- С юношите на ЦСКА. Както и веднъж в "Б" група. Със Спортист (Своге) играхме финал срещу Нафтекс за влизане в "А" група, победихме ги с дузпи и се класирахме в елита. 

- Какво ви каза Венци Стефанов след успеха снощи?
- Беше много щастлив, поздрави ни. Каза да продължаваме да играем със същия дух и да се борим.

- През лятото сигурно пак ще се говори за твой трансфер. Изглежда направи правилен избор през зимата, когато реши да останеш в Славия?
- И аз така смятам. Класирането на финала за Купата на България ме кара да мисля, че съм направил правилния избор. За чужбина не се получиха нещата, но има време. В момента изобщо не мисля за трансфер. Имам договор със Славия до 31 декември. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ
 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА