Легендата на ЦСКА Георги Димитров коментира горещата тема при "червените" - отстраняването от отбора на капитана Николай Бодуров. В интервюто, което даде за БЛИЦ, Джеки атакува мощно Люпко Петрович, както и ръководството на "армейците":  

- Г-н Димитров, коментарът ви за случилото се с Николай Бодуров?
- Не съм изненадан, че постъпват с Бодуров по този начин. Очакваше се. Те са конспиратори.

- Треньорският щаб ли?
- Не само треньорите, а и ръководството на клуба. Като отстраниха Осиек и игра Бодуров, нямаше проблем. Сега решиха да го махнат. Не знам какво точно е станало, но нашите треньори, когато и да ги набиеш, няма да сбъркаш. Те са като куклите, които ги мятат на борците, за да ги тръшкат. Повечето ни треньори са празноглави.

- Това е обида! Все пак да уточним дали говорите за треньорите-чужденци или за българите?
- За всичките говоря. А ръководителите на ЦСКА са пълни безхаберници. Не знаят за какво става въпрос. Това за Бодуров изобщо не зная как са го решили. Само се чудят с какво да се оправдават след издънка на отбора. Сега просто решиха да нарочат Бодуров за виновник. А той е класа над останалите. Испанската тояга, който направи дузпата за Зоря, изобщо не може да се сравнява с него.

- Не отписвате ли с лека ръка Раул Албентоса, който е натрупал солиден опит в испанската Примера дивисион?
- Той не става за нищо, само му вижте физиономията. Ама са виновни тези, които още стоят на "Армията". И водят чобани в ЦСКА. След мача онзи ден ореваха, че съдията им е виновен. А не виждат, че всяко нарушение на играчите на ЦСКА беше за картон. В нашето първенство могат да правят каквото си искат, но в Европа е друго.

Не гледат какво е състоянието на отбора, а се занимават със съдиите. ЦСКА не играе нищо, искат с едно положение да победят. Е, няма как да стане. Няма идея, няма никаква игра. Пената какъв е? Помощник ли е на Люпко Петрович?

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Консултант е.
- А, добре. Защото мислех, че му е помощник. Нямам думи просто, вижте какъв преврат спретнаха със стари бангии. Този пришълец Люпко до 100 години ли ще го бутат? 

- Какво бихте го посъветвал? Може би да върне Бодуров? 
- Бих го посъветвал да си ходи по-бързо и да не стъпва изобщо в България. Сръбския Пенев - така му казват в Сърбия. Знам, защото често ходя там. Може и да зная сръбския език по-добре от него. Онзи ден дори преводачката не му разбираше какво говори. Ама знам ли, може да е бил почерпен. Като му е толкова мъчно на Ганчев за Люпко, да си го държи при него и да мислят 24 часа за футбол. 

Бодуров, момчето, не им е виновен. Те просто са решили да му правят мръсно. Като гледам в защитата са само безхаберници около него. Ако съм аз, ще ги изгоня всичките. Видяхме го и Нуно Томаш, Исмаил Иса правеше каквото си поиска с него. Залягаше като хокеист. Срещу Черно море ЦСКА игра с 9 защитника и двама нападатели. Какъв е този футбол - без халфове, липсват крила. Просто излизат на терена да мачкат. А после Люпко ми говори за тактики. Какви тактики, какви 5 лева? И Фабрини не става. Не знам защо е в ЦСКА. 

- Призовавате Петрович да си ходи, а кой да го смени и да бъде треньор на ЦСКА?
- Нямам идея. Да слагат, когото искат. Ако иска и Ганчев да стане, изобщо не ме интересуват. Но след като се подвизават под името ЦСКА, трябва да носят отговорност. Не може да продължават да петнят името на клуба, за който сме си дали живота. Те идват и не спират да ни огорчават. Но най-лошото е, че им се позволява да го правят. Какво направиха за тези три години - нищо! Локомотив (Пловдив) играе в евротурнирите на собствения си стадион, а ние не можем да приемем Зоря на "Армията". Аз ли да търся пари за ремонт? Те не могат дори едни тоалетни да оправят, а слагат химически. Да си ходят, на Покрития мост ще им е по-удобно, там няма кой да ги безпокои. Мястото им е в Ловеч, не на "Армията".

- Съдията не поряза ли ЦСКА срещу Зоря? Мнението ви за дузпата, която беше отсъдена?
- Чиста дузпа, как да няма. Испанската тояга завлече топката с ръка. Удари се в ръката му, няма значение, че първо в гърдите или някъде другаде. Те продължават да реват и съдията да им е виновен. Вижте Локомотив (Пловдив), че не се оплакват. А на тях не им дадоха 1000-процентова дузпа. Ако бяха срещу Зоря, щяха да победят без проблем. Украинците не са нищо особено, просто ЦСКА не играе. 

- Очаквате ли ЦСКА да победи на реванша в Запорожие? 
- Нямам идея, но Зоря определено не са нищо особено. ЦСКА просто няма отбор, всеки играе за себе си. Евандро пък каква звезда го направихте...

- Вкара 6 гола в осемте мача до момента. Не може да отречете, че е добър? 
- И по-слаби от него са вкарвали за ЦСКА, и то повече голове дори. Ако беше добър, нямаше да е в България. Вкарвал много... на Титоград всеки ще вкара. И да не ми се оправдават, че са изморени още след четвъртия кръг, защото първенството тепърва започва. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020