Даниел Асенов е много разочарован след като остана със сребърен медал от Европейските игри в Минск. Боксовият ни национал в категория до 52 килограма даде всичко от себе си на финала срещу Габриел Ескобар в събота, но съдиите присъдиха победа на испанеца с 4:1 съдийски гласа

БГ Тайсъна, който има шест европейски титли до момента в кариерата си, направи сензационно разкритие пред БЛИЦ СПОРТ. Асенов има обяснение за скандалното съдийство на финала. "Не се учудвайте! Истината е, че се въртят едни огромни суми и нали се досещате за какво става въпрос...", коментира боксовият ни национал, който даде интервю за БЛИЦ СПОРТ: 
 
- Сигурно много съжаляваш за случилото се? Голяма ли е горчилката след загубения финал в Минск?
- Много съм разочарован. Момчетата се опитаха малко да ме разсеят и днес играхме футбол - тук в Минск. Аз обаче не спирам да мисля за финала и това, което се случи. Гадно ми е! Толкова усърдно тренирах и се подлагах на големи лишения, за да бъда в категорията, давах всичко от себе си и... видяхте какво стана.

- Явно свикна винаги да печелиш златни медали и май не се радваш на среброто?
- За много спортисти среброто е голям успех, но за мен е просто един медал. Всички помнят шампионите, това е истината. Разочарован съм, дадох достатъчно, за да победя.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+) 

- Направихте ли вече анализ на играта ти във финала? 
- Треньорите са доволни. Проведох здрава битка, печеливша за мен, но съдиите дадоха победата на съперника.

- Защо те ощетиха?
- Защо ли? Каквото и да кажа, няма как да променя нещата. Това съдийство няма да се промени. Явно се въртят доста големи суми... 

- Какво имаш предвид?
- Всички виждат какво се случва. Аз имам превъзходство в два от трите рунда, но те не смятат така. В много мачове се наблюдава подобно нещо - в една среща всичко е наред, а в другата нещата са противоположни. Но нищо не можем да направим вече, минало и заминало. Гледам напред и се целя в титлата на световното първенство. Всички сме разочаровани. Много хора очакваха да запазя титлата си. Тук е момента да благодаря на всички около мен - на целия щаб, както и на феновете за страхотната подкрепа. 

- Всички желаем да се завърнеш по-силен.
- Аз винаги съм силен. Тази несправедлива загуба няма да ме направи по-слаб. Не за първи път съм ощетен от съдии. Ще дам всичко от себе си и ще взема реванш на Световното.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ