Даниел Асенов е със сребърен медал от Европейските игри в Минск. Боксовият ни национал в категория до 52 килограма даде всичко от себе си на финала срещу Габриел Ескобар, но съдиите присъдиха победа на испанеца с 4:1 съдийски гласа (27:30, 28:29, 29:28, 27:30, 27:30).

Така БГ Тайсъна пропусна да спечели седма поредна европейска титла. Aсенов беше много близо до така жадувания успех, но в крайна сметка трябва да си тръгне с горчилка от Минск. Както е известно, боксовият турнир при мъжете в Минск е със статут на европейско първенство.

Тайсъна и Ескобар влязоха в здрава битка още от самото начало, като на пръв поглед българинът имаше предимство в два от трите рунда. Не на такова мнение обаче бяха съдиите. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След обявяването на крайния резултат и вдигането на ръката на Ескобар, Даниел Асенов се хвана за главата, гледайки невярващо. От българския щаб изразиха претенции относно решенията на реферите да присъдят победата на испанеца. 
 
Българският бокс си тръгва от Европейските игри в Минск с пълен комплект медали - злато на Станимира Петрова (кат. до 57 кг), сребро на Даниел Асенов (52) и бронз на Габриела Димитрова (51). На Игрите отборът ни бе воден от треньорите Жоел Арате, Александър Александров и Фикрет Ереджебов.

Снимки: БОК, Костадин Андонов