Защитникът на Етър Сашо Александров е един от лидерите на "болярите". Той се представя на високо ниво, а "виолетовите" успяха да прекъснат серията на ЦСКА от осем поредни победи. Срещата във Велико Търново завърши 2:2. Следващите два мача в програмата на Етър са срещу другите два отбора от върха - Левски и Лудогорец. Ето какво сподели Алвеша пред БЛИЦ СПОРТ.

- Как приемате равенството срещу ЦСКА? Етър също имаше доста възможности и можехте дори да спечелите срещата…
- Като цяло добър резултат за нас. ЦСКА в момента е в най-добра форма и беше в серия от осем поредни победи. За нас това беше първи мач срещу отборите от върха и мисля, че се представихме много добре. Тепърва Етър ще се развива и ще играем още по-добре.

- Ти си бивш играч на Левски. Имаше ли специален заряд този мач за теб?
- За мен всеки мач срещу грандовете в нашия футбол е важен. Така беше и когато бях в Левски – най-важно бе дербито. Имахме един сполучлив мач и други два, които се опитвам да забравя, но е трудно (б.а. - двете загуби на "сините" с по 0:3 от ЦСКА).

- Повлия ли по някакъв начин съдията в срещата с ЦСКА? Имаше претенции от вашия клуб…
- Реално свиреше добре, но малко повече за тях. Имаше фаулове, които за ЦСКА се даваха, а за нас – не. Най-сериозната ситуация беше, когато Каранга настъпи Минев. Топката вече беше избита и според мен това е задължителен червен картон.

- Идва мач с Левски. Тази среща по-специална ли ще е за теб? Какви са чувствата ти към „сините“?
- Мач като мач. Аз нямам какво да доказвам на Левски. Аз каквото можах – дадох. Мисля, че още можех да помогна на отбора, но така се решили. Сега съм в Етър и ще дам всичко от себе си за този отбор.

- Може ли Етър да се противопостави на „сините“ и на Лудогорец, така както го направи срещу ЦСКА?
- Възможно е. Следващите две седмици ще са насочени към тези срещи и ще бъдем максимално концентрирани. Дано и отново се напълни стадиона, така както срещу ЦСКА. Публиката ни дава сили и се надявам пак да бъде така. Да дойдат и много фенове на Левски и да стане истински празник за града.

- Как се чувстваш в Етър?
- Всичко е наред. Колективът е перфектен, имаме добри треньори. Всичко е отлично.

- Къде е мястото на Етър в крайното класиране на Първа лига?
- Лично за мен – ако не сме в първата шестица, няма да съм доволен. Имаме много добър отбор. При нас лошото че, че се събрахме малко късно. След 4-и кръг вече бяхме целият отбор и всички футболисти, които ръководството искаше. После ни споходиха контузии. Реално от 2-3 кръга сме абсолютно всички и това веднага се показва в играта. Мисля, че ще се преборим за шестицата. Лично мое мнение. Никой не ни е поставил цел, но аз виждам какъв е потенциалът на отбора. Досега 11 кръга нито един отбор не ни е надиграл. Ние сме на първо или второ място по владеене на топката в мачовете от цялата Първа лига.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма