Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Мачът Септември - Етър (0:2) ще остане специален за един футболист на "болярите" - 16-годишният Кольо Станев. Юношата на клуба от Велико Търново направи официален дебют в Първа лига с фланелката на родния си тим. В 80-ата минута на мача снощи, Красимир Балъков пусна таланта в игра на мястото на Венцислав Василев. Станев е едва на 16 години, роден е на 10 ноември 2001 година в Горна Оряховица. Дебютира за мъжкия отбор на 30 септември м.г. в мача за Купата на България срещу Созопол, когато още бе едва 15-годишен. Сега вече изигра и първия си мач в Първа лига.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

За първи път от 21 години футболист от детско-юношеската школа на Етър прави дебют директно в елита.

"Кольо ще бъде много голям играч. Търсим реализация и на нашите момчета, които имат качества и да им дадем шанс да пробият в мъжкия футбол. Кольо е едно от тези момчета, Велико Търново иска да вижда и търновски футболисти", коментира преди месеци Красимир Балъков за таланта на "виолетовите".

Нападателят Иван Петков, който влезе като резерва снощи, пък изигра своя мач №100 с виолетовия екип в трите нива на българския футбол. Цар Иван също е юноша на Етър, като за първи път облича виолетовата фланелка преди 20 години.

Първа лига - сезон 2018/2019


Иван Петков (вторият отдясно) до Валери Божинов с екипа на Етър през 1999 г.