Валентин Андреев е една от младите ни надежди в хвърлянията в леката атлетика. Той е само на 17 години, а вече е ставал сребърен медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, както и сребърен медалист от Европейското първенство за юноши и девойки до 18 г. Негов треньор е баща му Андриан Андреев, който доскоро представляваше страната ни в хвърлянето на чук.

След края на кариерата си Андреев основа клуб в родния Балчик и там вече, няма дете, което да не е наясно с тези трудни атлетически дисциплини. Не остава извън устрема на балчишките деца да са най-силните и синът на вдъхновителя Адриан Андреев - Валентин.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Започнах да се занимавам с атлетика покрай баща си. Бях много малък, но пък доста буен, и още тогава тласках гюле в стаята си. На 3-4 години ходех по стадиона. Баща ми не ме вземаше още със себе си, но аз сам отивах при групата му. Може би и затова реши да се занимава с мен. Аз исках да тренирам, както по-големите. Пък и правех доста бели и може би да се отърват от мен, ме допуснаха", разказва Вальо, който заслужено е сред номинираните 15 родни таланти за най-добър спортист на България до 18 г. на 2018 година в съвместната анкета на БЛИЦ и Министерството на младежта и спорта. Гласуването стартира на 4 декември и ще продължи до 10 януари..

Както вече съобщихме, спортният концерн ASICS и неговият представител в България Любо Ганев са официален партньор на анкетатаЛидерът в автомобилния бранш в България "Мото-Пфое" също подава ръка на родните таланти. Компанията също стана спонсор на "Спортист на България до 18 години за 2018-а". 

"Беше ми много интересно как се въртят с тези бутилки и исках и аз. Така баща ми сложи няколко камъчета и така пробвах и аз за първи път. Бях някъде на 5-6 години. Беше ми много интересно и затова се запалих по хвърлянията. Гледам ограничителните линии по тревата, това ми е ориентир и се получава. Не трябва да се мисли само за отвора на мрежата", продължава искрено Андреев.

"Много обичам биологията и зная доста неща. Иска ми се някога да се занимавам с това. Другото ми желание е да завърша спортна медицина и да работя със спортисти. Искам да съм близо до спорта", споделя за другите си страсти Валентин Андреев.

През август месец кметът на Община Балчик Николай Ангелов връчи почетен плакет за принос в развитието на българския спорт на младия лекоатлет Валентин Андреев. 17-годишният спортист от Балчик благодари за оказаната чест и заедно със своя треньор и баща Андриан Андреев показаха последните три отличия от Балканското първенство в Истанбул и Европейския шампионат в Дьор.

!!! Дайте своя глас за Спортист на България до 18 години за 2018 г. !!!