ЦСКА следи двама български вратари от Първа лига. В полезрението на армейците са попаднали Мартин Луков (25г) от Локо (Пловдив) и Георги Георгиев (29г) от Верея, пише „Тема Спорт“. Не е изключено клубът да опита да привлече един от двамата през зимата или след края на сезона, като логично по-голям е интересът към перспективния Луков. Клубът ще продължи да следи развитието и на двамата.

В момента собственост на ЦСКА са трима по-опитни вратари - Витаутас Черниаускас, Данте Стипица и Георги Китанов, както и 20-годишният Слави Петров. Не е изключено през зимата да настъпи раздяла с някого от тях, а договорът на Черниаускас изтича в края на сезона и все още не е подновен.  Очаква се клубът да влезе в преговори с Витаутас до края на годината. През този сезон литовецът е неизменен титуляр под рамката на вратата, докато привлеченият през лятото Стипица не е получил шанс за изява в официален мач. По-рано през тази седмица Китанов бе пратен под наем в Черно море.

Луков се оличи с изявите си в Дунав Рс. През това лято Мартин премина в Локо Пд и възвърна добрата си форма. Като юноша е бил част от Славия и Левски. Георгиев вече натрупа солиден стаж. И той е бил част от ДЮШ на Левски. През миналия сезон бе част от Пирин (Благоевград), а освен това е играл в Молдова, Иран и Ботев (Пловдив).

Първа лига - сезон 2018/2019