ЦСКА успя да постигне престижна победа с 1:0 над австрийския шампион Ред Бул (Залцбург) в последната си контрола от лагера в алпийската страна. Единственото попадение в мача вкара Евандро в 34-ата минута.

Toва беше втората победа на ЦСКА на лагера в Австрия след успеха с 3:0 над Прибрам (Чехия). Тимът на Добромир Митов записа и две загуби с по 0:1 - от Ференцварош и Шахтьор (Донецк).

За двубоя с Ред Бул Залцбург треньорът на "армейците" заложи на следния състав: Витаутас Черниаускас на вратата, в защита Стойчо Атанасов, Пламен Гълъбов, Нуно Томаш и Жеферсон. В халфовата линия бяха Рубен Пинто, Тиаго Родригес и Кристиян Малинов, а по двете крила Евандро и младият Митко Митков. На върха на атаката бе Тони Уот.

В 34-ата минута при контраатака Евандо бе изведен на стрелкова позиция с едно докосване от Рубен Пинто и технично отбеляза във вратата на Станкович, давайки преднина на ЦСКА.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Превляк от австрийския шампион пропусна да изравни от дузпа през втората част. В 62-ата минута той стреля над вратата, пазена от влезлия на смяна бразилски вратар Густаво Бусато.

В добавеното време на мача Рубен Пинто пропиля добър шанс за гол и контролата приключи с минимална победа на ЦСКА - 1:0. 

Двубоят пропуснаха новите попълнения Диего Фабрини и Денис Давидов, както и Илия Шаламанов, които са с леки контузии, но ще са на разположение на треньорския щаб за контролата срещу Вихрен в събота. Иван Турицов продължава своето възстановяване и също няма да вземе участие в днешния мач. Греъм Кери се прибра в родината си по предварителна договорка с клуба, но ще бъде в състава за последната проверка по време на подготовката в София.

ЦСКА приема Вихрен на "Армията" в събота (6 юли) от 19:00 часа. Преди старта на срещата ще бъде представен официално съставът на "червените" за новия сезон. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Трансферно лято 2019


ЦСКА - РЕД БУЛ ЗАЛЦБУРГ 1:0
1:0 Евандро (35)

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас, 2. Стойчо Атанасов, 28. Пламен Гълъбов, 24. Нуно Томаш, 3. Жеферсон Телес, 15. Кристиян Малинов, 6. Рубен Пинто, 20. Тиаго Родригес, 10. Евандро, 23. Митко Митков, 9. Тони Уот
Резерви: 12. Густаво Бусато, 5. Николай Бодуров, 4. Божидар Чорбаджийски, 11. Петър Занев, 26. Валентин Антов, 16. Жанио Бикел, 18. Мартин Смоленски, 22. Али Соу