ЦСКА записа престижно 0:0 в контролна среща срещу украинския гранд Динамо (Киев), която се проведе на  "Марбея футбол център".

Стамен Белчев не можеше да разчита на Александър Барт, Александър Георгиев и Слави Петров. Той заложи на състав: Витаутас Черниаускас, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Жеферсон Телес, Раул Лое, Роланд Алберг, Тиаго Родригес, Кирил Десподов, Енрике Рафаел, Фернандо Каранга.

Динамо, за който това е втора контрола в рамките на 48 часа, започна по-силно. Черниаускас се намеси решително още в 4-ата минута и спаси сигурен гол.

"Червените" отговориха с много опасна атака в 11-ата минута. Енрика и Тиаго комбинираха отляво, последва шут по земя на втория от границата на наказателното поле, който профуча покрай левия страничен стълб на украинската врата.

Малко по-късно грешка на Черниаускас можеше да доведе до изоставане в резултата, топката дори бе вкарана във вратата на "червените", но попадението бе отменено поради засада.

В 37-ата минута Гонзалез получи извеждащ пас отдясно и центрира към Беседин, но опасният шут на втория излезе в аут.

В 60-ата минута ЦСКА пропиля най-добрата си възможност . Тиаго бе изведен сам срещу вратаря на Динамо, но изстрелът му не уцели вратата.

Каранга също имаше възможност да вкара, но се засуети в наказателното поле и топката му бе избита.

Постепенно темпото спадна, ЦСКА опита още на няколко пъти да застраши вратата на Динамо, но до сериозна опасност не се стигна.

Това бе втора контрола на "червените" в Испания и общо трета от подготовката. ЦСКа победи първо Вихрен в Сандански, а след това в Марбея разби с 8:0 китайския Дзянсу Сунин.

Следващата проверка е на 31 януари срещу Спартак (Москва).

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018