ЦСКА сякаш се движи по тънък лед, който всеки момент може да се пропука със страшна сила. Всъщност, „червените” вече се пропукаха в първите два кръга на елита, но след като Люпко Петрович официално пое отбора, уж се забеляза някакъв подем. Видяхме го на реванша в Хърватска срещу Осиек, когато „армейците” успяха да се измъкнат сухи благодарение на дузпите и на добрата си игра в дефанзивен план. Напред обаче нямаше никого. Реално погледнато, поговорката „една птичка пролет не прави” засега не важи за ЦСКА, защото Евандро единствен в предни позиции не позволява ледът да се стопи... Не важи обаче засега...

Вижте само какво постигна отборът при Люпко Петрович. Измъчен триумф в Осиек след 1:0 тук и дузпите там, абсолютен късмет срещу Славия и още по-трудно 1:0 срещу Ботев (Враца) на „Армията” след огромно ходене по мъките. И всичките голове са дело на Евандро.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Къде обаче са останалите футболисти в офанзивен план? Никакви ги няма. Привлечените от Стойчо Стоилов играчи се оказват абсолютни средняци, чието място може да е в Казичене или Драгалевци, но не и в Борисовата градина. Тони Уот е блестящ пример за безидейност и футболна импотентност. Греъм Кери е почти същата работа. А двамата дойдоха с една-единствена цел – да засилят „червената” атака. Уот вкара един гол, но почти на празна врата при домакинския резил срещу Черно море. Кери бил цар на преките свободни удари и центриранията, но засега е нещо като пъдар... Другият нов, дошъл от Острова - Вив Соломон-Отабор, загатна, че има май някакви качества в малкото минути, в които сме го виждали до момента. Даже момчето записа асистенция. Но защо не му дават шанс на него, на Денис Давидов и на Митко Митков, никой не може да ти отговори...

Като прибавим пълната дупка, в която е изпаднал Али Соу, ето защо ЦСКА е толкова слаб напред, като изключим изригванията на Евандро.
Може би най-важната причина за „червената” агония в атака се крие в липсата на крила. Без флангови футболисти отборът става лесно уязвим за съперника.

До затварянето на трансферния прозорец в България остава един месец и ЦСКА трябва да потърси нещо качествено в предни позиции. Някои ще кажат, ама те взеха достатъчно играчи. Даже прекалено много.

Така е, но до момента нито един от тях не заслужава да е титуляр. Включително и уж техничният и на пръв поглед стойностният Диего Фабрини, който много лесно губи топката. За да не се изгуби ЦСКА някъде из долните места в класирането, са необходими наистина мерки. Ако не става с още нови, то тези, които са тук, да  разгърнат най-сетне потенциала си. Ако го имат... Иначе „армейците” отново ще останат само с калъфки в ръце.

Що се отнася до Европа  - ЦСКА извади късмет на жребия. Падна му се напълно преодолим съперник. И ако и в четвъртък има пак апатия и безсилие, значи нищо добро не чака отбора.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020