Крилото на ЦСКА Кирил Десподов е влязъл в полезрението на Динамо (Киев). 21-годишният талант се отличи с хеттрик при разгрома с 8:0 над китайския Дзянсу. Според "Тема Спорт" проверката е била изгледана от спортния директор на Динамо Алексей Михайличенко, като именно украинският гранд е следващият съперник на "армейците" в контролите в Испания - утре от 13:00 часа.
Михайличенко е останал впечатлен от представянето на Десподов и в Динамо планират да наблюдават изявите му не само в останалите спаринги на ЦСКА в Испания, но и в хода на първенството. 

Интересно е да се отбележи, че през 2001 година украинците привлякоха Георги Пеев от Локомотив (София), като тогава той беше на сходна възраст с Десподов - 22 г. Динамо плати над 2 млн. долара за правата на халфа, който бе набелязан лично от легендарния треньор на киевчани Валерий Лобановский.

Исканият от Михайличенко Десподов се намира в страхотна форма, като се разписа във всеки от заключителните 5 мача на "армейците" през 2017-а, а започна силно и новата година. Освен към него голям интерес от чуждестранни клубове има и към голмайстора Фернандо Каранга. Двамата с Десподов непрекъснато повишават цената си през последните месеци, като трансфер на бразилската звезда през лятото е много вероятен.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018