ЦСКА загуби с 0:3 от Динамо (Киев) в контролна среща, която се игра в Испания и бе последна тук за тима. Така днес нито един от водещите български отбори не успя да запише дори равенство в контролите. Левски, Лудогорец, Славия и Ботев записаха поражения преди "червените".

Тимът на Ел Маестро отстъпи пред украинския гранд след попадения на Циганков, Вербич и Андреевски. Това бе шеста контрола за "червените", които преди този двубой записаха 2 победи, 1 равен и 2 загуби. ЦСКА победи Виктория (Пилзен) и Шанхай Шенхуа, отстъпи на Спарта (Прага) и Академия Пушкаш, а с Бохум завърши наравно.

Сръбският наставник на "армейците" реши да заложи на Мауридес на върха на атаката, докато Али Соу бе оставен на резервната скамейка. 

Срещата започна вихрено и Динамо откри резултата още в третата минута. Вербич намери Циганков в наказателното поле, който с хубав удар не остави шанс на Стипица - 1:0. 

Секудни по-късно Стипица се намеси решително и предотврати втори гол в своята врата. 

"Червените" изнесоха играта и на свой ред опитаха да застрашат тима от Киев, но не стигнаха до почти нищо интересно.

В 35-ата минута обаче Динамо вкара второ попадение. Вербич овладя отляво почти на централната линия, напредна и влезе в наказателното поле, откъдето  стреля по земя и вкара - 2:0 за Динамо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

През втората част Динамо отново започна дейно и имаше възможност да вкара трети гол, но защитата на ЦСКА се справи. 

Украинският треньор замени едновременно 10 играчи, докато Ел Маестро правеше по 2-3 промени наведнъж. 

Али Соу се появи в игра и освежи атаката на ЦСКА. Той бе в основата на по-добрите положения за "червените", но нямаше шанс да вкара гол. 

В заключителните минути от пряк свободен удар се разписа Андреевски и оформи крайното 3:0 за Динамо (Киев).

ЦСКА - Динамо (Киев) 0:3
0:1 Циганков (3), 0:2 Вербич (35), 0:3 Андреевски (88)



ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019