Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров сподели впечатленията си от равенството 0:0 с Маритимов в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Според специалистът липсата на концентрация в някои моменти е лишила тима от успех.

"Получи се тактическо надлъгване, отборът им е компактен в защита, трудно оставят ситуации пред тяхната врата. Второто полувреме имахме два завършващи удара, но не уцелихме рамката. Малко ситуации, нормално за такива мачове, трябваше да сме по-концентрирани. Прибързваме малко с извеждащите подавания, знаем си тези слабости. Работим върху това да целим топката в точните зони".

"Труден съперник ли е Маритимо? Стилът им е защитен. Имах такава информация още преди мача. Явно това е стилът им. Ще гледаме записа на спокойствие, за да се възползваме от слабостите им, когато сме гости. Няма какво да говорим за шансове. 

"Сега ще се готвим за мача с ЦСКА, а от понеделник ще се готвим за Маритимо. Ситуациите в Португалия няма да са много пред нас. Важно е, че не ни вкараха, но всичко зависи от представянето ни след седмица. За мача с ЦСКА ще видим кой какви травми има и тогава ще преценим кой да играе. Ще играем на 100%, гоним си и първенството. Който влезе на ротация, трябва да се представи максимално добре. Утре ще е ясно състоянието на Тодор Неделев. Получи спазъм", каза Белия след срещата в Бургас.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма