Берое и Дунав завършиха 1:1 в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Головата машина на домакините Мартин Камбуров откри резултата в 50-ата минута, вкарвайки своя гол №193 в родния елит. Девет минути по-късно Мирослав Будинов се разписа, което бе достатъчно на гостите от Русе да измъкнат точката от стадион "Берое". Мачът днес беше дебют за новия треньор на Дунав Малин Орачев.

След равенството русенци остават на незавидното 13-о място с 11 точки. Берое е пети с 24, на една зад четвъртия Левски, който е с мач по-малко.

Футболистите на Александър Томаш започнаха по-активно и организираха няколко атаки, които обаче не доведоха до реална опасност пред Станислав Антонов. В 11-ата минута Дунав можеше да изненада домакините с първата си атака. Диян Димов подаде Божидар Васев, който напредна и шутира от 20-ина метра, като топката срещна дясната греда. 

В 19-ата "драконите" отново бяха близо до гол, когато Петър Патев засече с глава центриране от корнер на Васев, но топката профуча покрай целта. 

В края на полувремето Камбуров влезе на шпагат в краката на Станислав Антонов, удари го лошо в коляното и през втората част Дунав беше с нов вратар в лицето на Александър Конов.

В 48-ата Камбуров вкара отблизо с глава след центриране от фаул, но попадението бе отменено поради засада. В 50-ата обаче голмайсторът даде преднина на Берое. Леони центрира отляво и Камбуров пусна технично топката покрай Конов за 1:0.

В 53-ата минута Берое за малко не вкара след груба грешка на Конов. Вратарят на Дунав опита да спаси корнер, хвърляйки се на шпагат, но подаде топката в краката на Фирцулеску. Румънецът опита да я изпрати в празната врата, но стражът на русенци се реабилитира и спаси. 

Избраниците на Малин Орачев съумяха да изравнява в 59-ата минута. Васил Шопов изведе отлично Карагерен, който стреля, топката се отби последователно в двете странични греди и попадна в краката на Мирослав Будинов, който без проблем вкара в празната врата за 1:1. 

Малко по-рано Иван Иванов фаулира грубо тарана на Дунав и в тези минути той куцаше по терена, но въпреки това успя да отбележи. В 66-ата Будинов все пак беше заменен принудително от Бранимир Костадинов. 

До края домакините имаха само един шанс - далечен удар на Леони, който прати топката покрай лявата греда.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

БЕРОЕ - ДУНАВ 1:1
1:0 Мартин Камбуров (50), 1:1 Мирослав Будинов (59)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - Начало на мача.
4  Бирсент Карагерен получава първия жълт картон в срещата за грубо влизане в краката на Серджиу Негрут пред наказателното поле на Дунав.
5 - Камбуров изпълни, стреляйки над вратата от пряк свободен удар.
11 - ГРЕДА! Божидар Васев стреля от движение извън наказателното поле, топката се отби в дясната греда на вратата на Дунав.
19 - Петър Патев засече с глава центриране на Васев от корнер, топката мина покрай дясната греда.
30 - Диян Димов опита да стреля, топката рикошира в Иван Иванов и стигна до Васил Шопов, но ударът му с глава бе слаб и не затрудни стража на домакините.
45 - Край на първото полувреме.
-------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Принудителна смяна за Дунав. Александър Конов заменя Станислав Антонов, който получи контузия при сблъсък с Мартин Камбуров в края на първото полувреме.
48  Драгош Фирцулеску центрира от фаул, Камбуров стреля с глава и прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада.
50  ГОООЛ! 1:0 за Берое! Мартин Камбуров е точен! Леони центрира отляво, Марем и Ларин се разминаха с топката, която стигна до непокрития голмайстор на Берое и той отблизо преодоля Конов с техничен удар.
59 
ГОООЛ! Дунав изравни - 1:1! Васил Шопов изведе Бирсент Карагерен отляво, той стреля, топката рикошира в двете греди и попадна в Мирослав Будинов, който реализира от няколко метра.
66  Будинов се контузи и не може да продължи, в игра се появява Бранимир Костадинов.
80 - Удар на Матеус Леони премина на сантиметри покрай лявата греда на вратата на Дунав.
88 - Марко Адамович изведе Леони, който нахлу в наказателното поле и стреля, но покрай вратата.
90+3 - Край на мача. Берое и Дунав завършиха 1:1.

Резултат с изображение
БЕРОЕ: 12.Душан Перниш, 3.Милен Желев, 26.Камен Хаджиев, 6.Иван Иванов, 20.Матеус Леони, 4.Кохей Като, 10.Борислав Цонев (67  16.Марко Адамович), 11.Драгош Фирцулеску (59  17.Антон Карачанаков), 77.Педро Еуженио, 9.Мартин Камбуров  , 21.Серджиу Негрут (89  91.Костадин Пеев)   
Резерви: 22.Богомил Цинцарски, 15.Георги Динков, 2.Павел Виданов, 13.Емин Ахмед, 91.Костадин Пеев, 17.Антон Карачанаков, 16.Марко Адамович
Треньор: Александър Томаш

Резултат с изображение за фк дунав
ДУНАВ: 86.Станислав Антонов (46  33.Александър Конов), 4.Петър Патев, 5.Тейнур Марем, 21.Олексей Ларин, 23.Христофор Хубчев, 11.Диян Димов, 8.Карлос Ятоба, 14.Божидар Васев, 7.Бирсент Карагарен , 10.Васил Шопов (88  94.Юлиян Ненов), 9.Мирослав Будинов  (66  77.Бранимир Костадинов)
Резерви: 33.Александър Конов, 24.Преслав Петров, 22.Михаил Милчев, 17.Андреас Васев, 94.Юлиян Ненов, 20.Димитър Георгиев, 77.Бранимир Костадинов
Треньор: Малин Орачев


Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Георги Давидов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация