Треньорът на Славия - Златомир Загорчич остана видимо доволен след успеха над Пирин с 3:1 в последния мач от редовния сезон на Първа лига. Той  анализира развоя на мача, като коментира и контузията на вратаря Георги Петков.

"Винаги, във всеки един мач излизаме за победа. Днес изиграхме здрав и силен мач, ще опитаме да го правим и във всеки следващ мач. Имахме ситуации и през първото полувреме, на Ивайло Димитров. Имахме и ситуации, в които изпуснахме последния пас. Второто полувреме имахме много ситуации, вкарахме три гола и абсолютно заслужено спечелихме този мач. Тези срещи, в които взехме по една точка и загубихме, опитвахме да играем нашата игра, офанзивно, с атакуващ футбол. Изпускахме много положения. Днес си вкарахме положенията и победихме, това е футболът. Не сме си правили сметки. Днес на разбора казах на футболистите, че няма да правим сметки, просто излизаме да си спечелим мача", каза Заги. 

Относно състоянието на Георги Петков, Загорчич коментира пред Диема спорт: "Важно е да няма счупена ключица, надявам се Жоро да се оправи колкото може по-бързо. Емануеле пазеше днес много добре."

"Имаме 25 човека, имахме и контузени, Александров, Милчо Ангелов, Омар Абуд. Получи се това с Жоро, 25 човека тренират еднакво и заслужават да играят. Всички играчи показаха днес, че заслужават да са в Славия", завърши треньорът на "белите".
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА