Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЦСКА се наложи с 2:0 при гостуването си на Витоша (Бистрица) на "Васил Левски" от втория кръг на новото първенство. Тиаго Родригес откри резултата в 10-ата минута, а Рубен Пинто удвои в 17-ата. След вихреното начало избраниците на Нестор Ел Маестро "дръпнаха ръчната" и очевидно пестиха сили за реванша с Адмира Вакер в Австрия. Съхранен беше и Кирил Десподов - героят от първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. След като вкара два гола за успеха с 3:0 над Адмира Вакер, днес националът почива и изобщо не се появи в игра.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Червените" стартираха силно и поведоха в 10-ата минута. Тиаго Родригес отбеляза с удар по земята, след като получи отлично подаване от Мауридес - 0:1. Седем минути след това Рубен Пинто удови. Халфът вкара след центриране от корнер и опит на Чорбаджийски да стреля, при който топката се отби от тялото на Секулич и попадна в голмайстора, който стреля точно в долния десен ъгъл на младия Николай Георгиев - 0:2.

До почивката момчетата на Росен Кирилов пропуснаха две положения, след като "армейците" им позволиха по-често да поглеждат към вратата на Черниаускас. 

Втората част беше много скучна и головите ситуации се броят на пръстите на едната ръка. До края Ел Маестро даде шанс за изява на младоците Валентин Антон и Ангел Лясков, които пусна в игра като резерви. В 76-ата минута Мауридес пропусна да отбележи, като с това се изчерпаха интересните положения в срещата.

За ЦСКА това е втори пореден успех с 2:0 в първенството след победата със същия резултат над Локомотив (Пловдив) в първия кръг. На старта на шампионата пък Витоша надигра с 2:1 Дунав (Русе).

Сега "червените" насочват мисли изцяло към реванша в Австрия с Адмира Вакер - в четвъртък от 20:00 часа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019 

ВИТОША - ЦСКА 0:2
0:1 Тиаго Родригес (10), 0:2 Рубен Пинто (17)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
10  ГОООЛ! Тиаго Родригес открива резултата за ЦСКА - 0:1! Халфът на "армейците" отбеляза с удар по земята, след като получи отлично подаване от Мауридес.
17  ГОООЛ! ЦСКА очевидно няма да има проблеми с Витоша, повежда с 2:0! Рубен Пинто се разписа след центриране от корнер и опит на Чорбаджийски да стреля, при който топката се отби от тялото на Секулич и попадна в голмайстора, който стреля точно в долния десен ъгъл на младия Николай Георгиев.
32  Чудесен шанс за Витоша. Георги Амзин пропусна да се разпише от два-три метра, Чернаускас спаси.
44 - Нарушение срещу Наско Милев. Черниаускас изби след центрирането, последва неточен удар на Даниел Кутев.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.
--------------
46 - Начало на второто полувреме.
55 - Жеферсон центрира, Мауридес остана под топката и Николай Георгиев я улови. 
58 - Неточен удар на Мауридес към вратата на Витоша.
62 - Купенов засече неточно центриране от ъглов удар.
76 - Тиаго подаде на Мауридес, който на границата на наказателното поле овладя на гърди и стреля, но над вратата на домакините.
90+4 - Край на мача. ЦСКА победи Витоша с 2:0.


ВИТОША: 12.Николай Георгиев, 2.Тодор Гочев  (69  66.Четин Садула), 16.Радко Мутафчийски, 5.Венцислав Бонев, 10.Георги Амзин, 80.Лъчезар Котев, 88.Ивайло Лазаров, 24.Георги Купенов, 11.Даниел Кутев (90+1  20.Ивайло Климентов), 96.Наско Милев (90+2  45.Григор Долапчиев), 99.Стефан Христов
Резерви: 1.Християн Василев, 7.Кристиян Кочилов, 17.Михаил Петров, 20.Ивайло Климентов, 45.Григор Долапчиев, 66.Четин Садула, 94.Ивайло Тодоров
Треньор: Росен Кирилов


ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 27.Борис Секулич, 5.Николай Бодуров (к) , 4.Божидар Чорбаджийски, 3.Жеферсон , 6.Рубен Пинто , 15.Кристиян Малинов (83  26.Валентин Антов), 20.Тиаго Родригес  (90  14.Ангел Лясков), 7.Жоржиньо, 8.Едвин Джеси (75  16.Жанио Бикел), 9.Мауридес
Резерви: 1.Данте Стипица, 23.Александър Дюлгеров, 25.Стивън Перейра, 16.Жанио Бикел, 14.Ангел Лясков, 26.Валентин Антов, 19.Кирил Десподов
Треньор: Нестор Ел Маестро

София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Станислав Ставров

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация