Шампионът Лудогорец спечели първата си среща в новото първенство - 1:0 при гостуването на ЦСКА в дербито от втория кръг. В герой за "орлите" се превърна Върджил Мисиджан, който се разписа в 49-ата минута, възползвайки се от груба грешка на Георги Китанов.

Това се оказа достатъчно за тима на Георги Дерменджиев да си тръгне с трите точки от негостоприемния стадион "Българска армия". Привържениците на ЦСКА създадоха страхотна атмосфера и се надяваха най-после да станат свидетели на шампионатна победа над Лудогорец, но в крайна сметка си тръгнаха разочаровани. 

Голмайсторът Мисиджан пък се контузи и в 75-ата минута беше заменен принудително.

В 58-ата минута задачата на ЦСКА се усложни още повече, след като Кевин Меркадо бе изгонен. Съдията Ивайло Стоянов маркира симулация на играча на домакините, който претендираше за дузпа и така "червените" останаха с десет човека. 

Двубоят беше много нервен и почти през цялото време преобладаваха грубостите. Съдията Ивайло Стоянов нашари сериозно и двата отбора.

Със загубата тази вечер ЦСКА продължи отчайващата си серия срещу Лудогорец. В 17-те мача между двата отбора за първенство "червените" все още са без успех. Лудогорец спечели 11 от тях, а 7 завършиха наравно.

ЦСКА остава само с една точка след първите си два двубоя. Тя беше спечелена срещу Славия на старта - 1:1, когато "орлите" нямаха мач заради отлагането на дербито с Левски.

За сблъсъка на "Армията" тази вечер Дерменджиев даде почивка на титулярите си, предвид предстоящото в сряда гостуване на Апоел (Беер Шева) в Шампионска лига. В атака за Лудогорец започнаха Джоди Лукоки, Жоао Паоло, Мисиджан и Жуниор Кишада. Джонатан Кафу се включи като резерва, а Клаудиу Кешерю дори не бе в групата за мача.

Титуляр за ЦСКА бе едно от новите попълнения - Енрике Рафаел, който не се запомни с нищо при дебюта си в Първа лига. Каранга и Десподов също нямаха ден и почти не застрашиха сериозно Хорхе Броун. За аржентинския вратар на Лудогорец срещата днес беше дебют в Първа лига.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Върджил Мисиджан (49)


Срещата по минути:
1 - Начало на мача!
1 - Заявеният сред титулярите Рубен Пинто е почувствал болки на загрявката и не може да стартира. Давид Симао започва вместо него, като ще си партнира с Кристиян Малинов в центъра на терена.
8 - Далечен изстрел на Лукас Саша, топката минава над вратата на Китанов.
9  Жълт картон за Манолев за фаул срещу Мисиджан по лявото крило на атаката на Лудогорец.
12 - След корнер, изпълнен от Кирил Десподов, топката достигна до Чорбаджийски, който се сблъска с вратаря Броун и съдията отсъди фаул в полза на Лудогорец. 
15 - Сектор "Г" показа своята хореография. В ниската част на Северната трибуна беше изписано "Време разделно", а част от сектора беше покрит с плакат, на който са изобразени клекнал Борислав Михайлов пред ултрас на ЦСКА с шалче.
19 - Кевин Меркадо преодоля на скорост Лукас Саша, който го фаулира, а при последвалото изпълнение на Десподов гостите не бяха застрашени. 
21 - Кристиян Малинов с чудесен прехвърлящ пас опита да подаде на нахлуващия в наказателното поле на гостите Фернандо Каранга, който беше изпреварен от Броун. Веднага след това Сектор "Г" беше възпламенен от красиви червени факли, озарили стадион "Българска армия".
27 - Жоао Паоло се измъкна от отбраната в червено, след като Бодуров се подхлъзна, и от близо в наказателното поле не успя да преодолее Китанов.
32  Жълт картон за Мисиджан, който фаулира Давид Симао в центъра на терена.
33 - Симао накуцвайки напуска терена с помощта на медицинския щаб на "червените".
36 Многоходова атака на ЦСКА, след която топката достигна до Десподов, който от малък ъгъл отправи силен шут, Броун спаси. 
38  Малинов фаулира Мисиджан и е санкциониран с жълт картон.
40  Жълт картон за Каранга за фаул срещу Пластун.
45  Жоао Паоло стреля опасно, след като се възползва от грешка на Енрике Роберто, топката премина на сантиметри от лявата греда на вратата на ЦСКА.
45+2  Жълт картон и за Меркадо. Играчът на ЦСКА наруши правилата срещу Мисиджан.
45+2 - Край на първото полувреме.
-----------
46 - Начало на второто полувреме.
49  ГОООЛ! Лудогорец повежда с гол на Мисиджан! Китанов сгреши, Лукоки подаде на Мисиджан отляво в наказателното поле на "червените", стражът на ЦСКА излезе да го пресреща, като пропусна топката между ръцете си и за бързоногото крило на "орлите" не бе проблем да вкара в празната врата.
55   Жълти картони за Лукоки и Антон Недялков.
57  Стамен Белчев извършва първа смяна. Енрике Роберто отстъпва място на друго от новите попълнения - Тиаго Родригес.
58  ЧЕРВЕН КАРТОН! Ивайло Стоянов показа жълт картон на Кевин Меркадо за симулация. Играчът на домакините претендираше за дузпа, реферът не маркира такава и изгони Меркадо за втори жълт картон.
65  Жълт картон и за Кишада.
71  Кишада е сменен от Марселиньо.
72 - Мисиджан получава медицинска помощ, след като е получил разтежение.
73  Десподов е заменен от Александър Георгиев.
75  Контузеният Мисиджан не може да продължи, Георги Дерменджиев пуска Джонатан Кафу в игра.
76  Жълт картон за Хорхе Броун.
80  Последна смяна за ЦСКА. Симао излиза, Милчо Ангелов вече е в игра.
84  Светослав Дяков влиза, Жоао Пауло излиза.
85 Задна ножица на Кристиян Малинов, топката попада право в ръцете на Броун. 
86 - Пропуск на Кафу.
87  Жълт картон и за Натанаел.
89  Дяков също е санкциониран от Ивайло Стоянов.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+2  Жълт картон и за Чорбаджийски.
90+4 - Край на мача. ЦСКА падна с 0:1 от Лудогорец.

Резултат с изображение
ЦСКА:12.Георги Китанов, 11.Станислав Манолев , 4.Божидар Чорбаджийски , 5.Николай Бодуров, 3.Антон Недялков , 10.Давид Симао (80  29.Милчо Ангелов), 15.Кристиян Малинов , 7.Кевин Меркадо  , 19.Кирил Десподов (73  18.Александър Георгиев), 17.Енрике Роберто (57  20.Тиаго Родригес), 9.Фернандо Каранга 
Резерви: 30.Витаутас Черниаускас, 23.Александър Дюлгеров, 18.Александър Георгиев, 6.Рубен Пинто, 20.Тиаго Родригес, 29.Милчо Ангелов, 21.Кевин Кубемба
Треньор: Стамен Белчев

Резултат с изображение за лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Броун , 8.Лукас Саша, 32.Игор Пластун, 5.Георги Терзиев, 6.Натанаел , 12.Абел Анисе, 10.Густаво Кампаняро, 92.Джоди Лукоки , 27.Жоао Паоло (84  18.Светослав Дяков ), 93.Върджил Мисиджан   (75  22.Джонатан Кафу), 11.Жуниор Кишада (71  84.Марселиньо)
Резерви: 33.Ренан дос Сантос, 30.Козмин Моци, 18.Светослав Дяков, 72.Ерол Дост, 19.Александър Василев, 22.Джонатан Кафу, 84.Марселиньо
Треньор: Георги Дерменджиев

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Ивайло Стоянов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация