ЦСКА домакинства на Септември (София) от 17:30 часа в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят ще се състои пред празни трибуни на стадион "Българска армия" поради наказанието, наложено на клуба след изцепките на феновете на "Лаута" - при победата с 1:0 над Локомотив (Пловдив). 

Тимът на Стамен Белчев обаче няма право на грешка и ще търси задължителни три точки, за да продължи преследването на Лудогорец в битката за шампионската титла. В момента "орлите" имат 42 точки, а ЦСКА е втори с 38.

"Армейците" обаче трябва да имат едно наум, тъй като загубиха последния си мач, който изиграха без публика. Това се случи на 29 октомври 2016 година. Тогава Локомотив (Пловдив) надигра ЦСКА с 1:0 на "Армията".

Друг любопитен факт е, че Септември се представя много по-добре в гостуванията си от началото на сезона. Тимът на Николай Митов е записал четири от шестте си победи до момента далеч от дома. През първия полусезон Септември доста измъчи "червените", но все пак загуби с 0:1 домакинството си на "Васил Левски".

ЦСКА вече допусна издънка срещу новак този сезон, след като направи 2:2 с Етър на "Ивайло" след нелеп автогол на Рубен Пинто. В гостуването на Септември също имаше трудности, но на "Армията" футболистите на Стамен Белчев отвяха дебютанта в елита Витоша (Бистрица) с 6:1.

Мачът днес е по-специален за бившия капитан на ЦСКА Борис Галчев, който се изправя срещу любимия си отбор. За първи път от 4 години опитният халф ще излезе на "Армията" като съперник на "червените". Последният такъв случай бе, когато играеше за Ботев (Пловдив) - през септември 2013 г. - 0:0. Галчев е носил и екипа на Пирин при гостуване на ЦСКА. Сега ще излезе за трети отбор при визита на "армейците". 

На любимия си стадион 34-годишният Галчев ще бъде в ролята на плеймейкър за Септември, а на върха на атаката Митов отново ще заложи на Мартин Тошев - друг бивш цесекар. 

Стамен Белчев не планират сериозни ротации, въпреки натоварената програма в последните дни. По всяка вероятност сред стартовите единадесет ще има само една промяна - възстановилият се от травма в ахилеса Станислав Манолев е фаворит да започне по десния фланг на атаката за сметка на Кирил Десподов. По другото крило пък почти сигурно отново ще атакува Енрике Рафаел, който бе титуляр и при успеха с 1:0 над Локомотив (Пловдив). 
 
Вероятни състави: 

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Александър Дюлгеров, Александър Барт, Николай Бодуров, Антон Недялков, Раул Лое, Кристиян Малинов, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел, Станислав Манолев, Фернандо Каранга

СЕПТЕМВРИ: Янко Георгиев, Иван Стоянов, Елтон дос Рейс, Васил Добрев, Патрик Весели, Янко Сандански, Антони Иванов, Борис Галчев, Иван Тилев, Крис Гади, Мартин Тошев

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма