Огромна мотивация за убедителна победа над Славия в първия кръг на Първа лига има в лагера на ЦСКА. „Червените“ гостуват на „белите“ тази вечер от 21:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Славистите са удобен съперник за успешен старт на първенството за тима от „Армията. През миналия сезон славистите не успяха да вкарат гол в двата си мача с „червените“.

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев няма да може да разчита най-добрия си играч от миналия сезон. Антон Недялков е контузен. Той ще бъде заменен от Александър Дюлгеров, а в групата ще попадне и младокът Валентин Антов. В титулярния състав за мача с „белите“ няма да попадне нито един от новите играчи на „червените“ - Черниаускас, Тиаго Родригес и Енрике Рафаел. Най-вероятно Рафаел ще отпадне от групата, тъй като в нея може да има само трима играчи с поданство извън Европейския съюз, а местата са заети от Фернандо Каранга, Кевин Меркадо и Густаво Кулма.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич се похвали, че много добре познава състава на съперника. Той обаче ще може да използва само едно от новите си чуждестранни попълнения – гръцкият защитник Теодорос Папасоянопулос. До самото начало на срещата ще се очакват жълтите карти на двама от другите нови – Шикози Мба и Матеус Биси. Другите четири попълнения от лятото попаднаха в групата за мача – Михаил Венков, Владислав Узунов, Славчо Шоколаров и Костадин Велков.

СЛАВИЯ – ЦСКА

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Стефан Апостолов


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Славия: Кирев, Папасоянопулос, Ст. Велков, П. Христов, Венков, Мартинов, Шоколаров, Ст. Велев, Узунов, Ив. Минчев, Ив. Димитров
Контузени: няма
Наказани: няма

ЦСКА: Китанов, Манолев, Бодуров, Чорбаджийски, Дюлгеров, Пинто, Малинов, Симао, Десподов, Меркадо, Каранга
Контузени: Недялков, Гъръбов
Наказани: няма

Баланс между двата отбора: 130 мача, 23 победи за Славия, 39 равенства, 68 победи за ЦСКА, г.р. 206:118 за ЦСКА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма