Отсъствието на Върджил Мисиджан от групата на Лудогорец за мача срещи Истанбул Башакшехир в Лига Европа продължава да бъде загадка. На пресконференцията преди двубоя треньорът Димитър Димитров бе лаконичен: “Нещата спортно-технически, не желая да влизам в обяснителен режим”. „Тема Спорт“ посочва две версии за отсъствието на холандеца.

Една от версиите е, че нападателят не се е влагал в тренировките, отношението му към заниманията на отбора е било непрофесионално и той не се е напъвал. Така той изразявал недоволството си от факта, че клубът не го продаде през лятото, въпреки че за него са пристигнали оферти.

Друга версия обаче твърди, че причината Мисиджан да бъде изваден от групата е нежеланието му да поднови договора си с “орлите”. Смята се, че в това има повече истина. Контрактът на холандеца е до лятото на 2018 година и все още не е постигнато споразумение за удължаването му. Ако договорът на бъде преподписан, от 1 януари Върджил ще бъде свободен да води преговори с други отбори, в които да премине през месец юли следващата година като свободен агент.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка