ЦСКА и Лудогорец ще изиграят още един мач до края на календарната 2017 година освен този в неделя за първенство, който ще е в Разград. В средата на декември „червените” ще приемат „орлите” в четвъртфиналите за Купата на България.

Любопитното е, че ЦСКА все още няма шампионатна победа над Лудогорец, но има такава за държавния трофей.  Тя е единствената на „армейците” в битките им с разградския им съперник.

Това се случи точно преди 5 години – на 31 октомври 2012-а в първи мач от 1/16-финалите за Купата. Срещата се игра в Разград, а ЦСКА спечели с 2:1. Мирослав Иванов откри за домакините в 11-ата минута, а в 35-ата Мишел Платини (който по-късно заигра в Лудогорец) изравни. В 61-ата минута Лукас Саша, който пък днес е футболист на „орлите”, донесе успеха на „червените”, водени от Стойчо Младенов.

Интересен е фактът, че Лудогорец няма друго поражение у дома в мач за държавния трофей откакто е част от футболния елит на България.

На реванша в София „армейците” паднаха с 0:1, но заради повечето отбелязани голове на чужд терен продължиха напред.

Любопитното е, че настоящият защитник на ЦСКА Александър Барт тогава е в Лудогорец и взема участие във въпросната среща, а освен Лукас Саша  част от състава на 31-кратните шампиони е друг актуален играч на шесткратните шампиони - Абел Анисе.  

От настоящите футболисти на „зелените” във въпросния мач преди 5 години играят само Светослав Дяков и Марселиньо. Днес в ЦСКА няма нито един, който да е взел участие в единствената победа на тима над Лудогорец.
РУМЕН  ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма