Черно море и Левски изнесоха истински голов спектакъл във Варна, от който краен победител излязоха "сините". Тимът на Делио Роси се наложи с 3:2 като гост на "моряците" в среща от 24-ия кръг на Първа лига, която предложи на зрителите много емоции, здрава битка, спорни положения и красиви изпълнения.

Двата тима се вкопчиха се впуснаха в атаки още в самото начало на мача. В 8-ата минута Прохазка пробва удар от дистанция, но Благой Макенджиев улови.

Първата чиста ситуация за гол дойде в 14-ата минута, когато Цветкович изненада с центриране стража на домакините. Макнеждиев не успя да хване коженото кълбо и то за малко да попадне на главата на Ривалдиньо. Преди обаче бразилецът да прати топката в опразнената мрежа, Даниел Димов изчисти.

Само 7 минути по-късно Левски поведе в резултата. Антонио Вутов мина покрай Александър Цветков и с хубав шут от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на варненци.

Радостта на "сините" бе твърде кратка. Още в ответната атака Мариян Огнянов пусна към Радослав Василев във вратарското поле и след няколко рикошета топката влезе във вратата на столичани.

В следващите минути двата тима продължиха с активните действия в предни позиции, но гол така и не падаше. Така се стигна до 39-ата минута, когато Вутов изведе Паулиньо сам срещу Макенджиев и бразилецът не пропусна да покачи на 2:1 за Левски. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.


През втората част играчите на двата тима продължиха да воюват за всеки метър на терена, което доведе до няколко тежки сблъсъка. След един такъв в 55-ата минута  Антонио Вутов беше повален на земята, след което реши да ритне без топка Хасани. Главният съдия Станислав Тодоров не се поколеба и изгони играча на Левски.

В 63-ата минута зрителите на "Тича" станаха свидетели на най-красивия момент в срещата. Атанас Зехиров центрира отдясно, а Георги Илиев от около 15 метра направи фантастична ножица. Стражът на Левски Николай Кръстев обаче се разтегна и с една ръка изби.

Две минути по-късно Левски поведе с 3:1. Давид Яблонски засече центриране от фаул на Гомес и прати топката в противниковата врата. 11 минути по-късно Василев намали, засичайки центриране от лявото крило на Дани Кики - 2:3.

До края на мача Черно море направи всичко възможно да изравни, но така и не съумя да пробие сгъстената защита на "сините". В крайна сметка попадения не падната и Левски се поздрави с трите точки.

След този успех 26-кратният шампион на България вече е с актив от 49 точки на 3-ото място във временното класиране. Черно море е 9-и с 27.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 2:3
0:1 Вутов (21), 1:1 Василев (22), 1:2 Паулиньо (39), 1:3 Яблонски (65), 2:3 Василев (76)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача! 
8 - Шут от дистанция на Роман Прохазка, но Макенджиев улавя без особени затруднения.
14 -  Цветкович центрира опасно и изненада Макенджиев, който не се намери убедително. Топката за малко да попадне на главата на Ривалдиньо, но в последния Димов изби и предотврати гол във вратата на домакините.
17 - Левски с претенции за дузпа. След центриране от лявото крило топката се отби от тялото на Даниел Димов, като останаха съмнение дали той не е играл с ръка. Съдията обаче прецени, че такава няма и мачът продължи.
21 -  ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Антонио Вутов залъга Цветков и с хубав шут от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на Макенджиев.
22 -
 ГОООЛ ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Радослав Василев изравни резултата. Огнянов подаде отляво към Василев, Кръстев отби първия му удар, но топката пак рикошира в нападателят и влезе във вратата.
31 -  Грешка в защитата на Левски, след която топката попадна в Огнянов, който обаче не успя да преодолее Кръстев. 
39 - ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Паулиньо беше изведен сам срещу Макенджиев и отново дава преднина на "сините".
45 - Край на първото полувреме! 
------------------------------------------------
46 - Начало на втората част! 
55 -  Антонио Вутов е изгонен, след като изрита при спряна игра Илиас Хасани.

58Георги Илиев стреля, но Николай Кръстев без много порблеми улови.
63 -  Атанас Зехиров центрира отдясно, Георги Илиев от около 15 метра направи фантастична ножица, но Николай Кръстев спаси.
65 -  ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Яблонски засече с глава центриране от фаул на Гомес и прави резултата 3:1 за "сините".
76 -
 ГОООЛ ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Василев засече с глава центриране на Дани Кики и прави 2:3.
78 - Нов удар към вратата на Левски - този път на Зехиров, но Кръстев спаси.
90+3 - Край на мача! Левски победи Черно море с 3:2


Състави:

Черно море: 88.Благой Макенджиев, 23.Илиас Хасани , 27.Даниел Димов , 6.Александър Цветков , 16. Петър Витанов (73Минков), 18.Атанас Зехиров (85Минчев), 21.Георги Илиев , 22.Мариян Огнянов , 29.Марек Кузма (55Кики), Мехди Фенуш, 10.Радослав Василев   
Резерви: 26.Иван Дичевски, 33.Мирослав Енчев, 38.Аристоте Фунду, 41.Юго Кононго, 90.Мартин Минчев, 97.Николай Минков, 99.Дани Кики
Треньор: Илиан Илиев

Левски: 89.Николай Кръстев , 19.Милош Цветкович , 3.Аймен Белаид , 28. Давид Яблонски , 25.Афонсо Фигейредо, 7.Паулиньо  (84Кабрал), 13.Жорди Гомес , 14.Хали Тиам, 15.Роман Прохазка, 8.Антонио Вутов  ,10.Ривалдиньо (64Костов)
Резерви: 12.Петър Иванов, 4.Иван Горанов, 9.Серджиу Буш, 20.Филипе Нашименто, 26. Жерсон Кабрал, 29.Станислав Костов, 71.Васил Панайотов
Треньор: Делио Роси

Варна, "Тича"
Съдия: Станислав Тодоров 

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА