Левски изигра втори пореден слаб мач, но все пак стигна до победата - 1:0 в домакинството на Верея от 17-ия кръг. Попадението на "сините" обаче беше скандално и незнайно защо зачетено от съдията Никола Попов. В 91-ата минута Давид Яблонски наказа гостите от Стара Загора с гол с... ръка! 

Междувременно от ръководството на Верея съобщиха ексклузивно пред БЛИЦ, че ще подадат жалба заради изключително некадърното съдийство на Никола Попов.



Както срещу Витоша (Бистрица) преди седмица - 0:0, така и тази вечер, футболистите на Левски изпилиха нервите на феновете си. Именно заради слабата игра в миналия кръг, доста запалянковци предпочетоха да не ходят на "Герена" тази вечер и срещата с Верея се проведе пред малко публика. 

Делио Роси логично предприе промени, като този път на пейката бяха оставени Антонио Вутов и Васил Панайотов. "Сините" действаха безидейно, но няма как да не се отбележи и огромната заслуга на вратаря на Верея Георги Аргилашки. Младият страж на Верея се отчете с доста спасявания, най-вече след изстрели на Габриел Обертан.

В 91-ата минута той все пак се пропука и домакините ликуваха. След центриране отдясно на Обертан, Аргилашки не успя да се справи и позволи на Яблонски да засече топката в мрежата му. Чехът обаче отбеляза с ръка, което беше подминато от съдията Никола Попов. Ситуацията бе пред очите на допълнителния съдия Станимир Тренчев, който не сигнализира на главния рефер. 

От телевизионните повторения стана ясно, че топката среща бицепса на лявата ръка на Яблонски преди да се озове в мрежата на старозагорци.

Последва групов протест на играчите на Верея, довел до червен картон на Аргилашки. В игра за няколко минути се появи резервата Пламен Колев, който влезе на мястото на Илиян Йорданов. 

С показаното на "Герена" Верея показа, че заслужава да си тръгне поне с точка. Момчетата на Илиан Илиев дори имаха шансове да накажат Левски, но Валери Домовчийски и Илиян Йорданов пропуснаха пред вратата на Божидар Митрев.

Бившият футболист и треньор на Левски пък беше само на няколко минути от това да запише пети пореден мач без загуба от "сините".

Благодарение на скандалния гол тимът на Делио Роси се върна на третото място в класирането. Левски събра 32 точки и отново поведе с две пред Берое. Верея е шести с 26 в актива си.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

ЛЕВСКИ - ВЕРЕЯ 1:0
1:0 Давид Яблонски (90+1)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
2  Буш имаш отлична възможност да открие резултата, Георги Аргилашки обаче изби удара му в корнер.
6 - Силен далечен изстрел на Обертан, топката профуча над напречната греда.
9  След разбъркване в наказателното поле на Верея Обертан нанесе удар, който беше блокиран от играч в жълто. 
11  Домакините пропуснаха нов отличен шанс. Жерсон Кабрал центрира отляво, а в малкото наказателно поле Прохазка се освободи от съперник и засече с глава, но в аут, вместо да реализира открилата му се възможност.
15 - Милош Цветкович изведе отлично Буш, румънецът стреля, Аргилашки отби.
20 - Домовчийски преодоля като на парад няколко играчи на Левски, след което нанесе слаб удар от малък ъгъл, като не затрудни Митрев.
32 Moщен изстрел на Обертан, Аргилашки отново е непоклатим и спасява.
37 - Цветкович центрира, Обертан засече с глава, изпращайки топката встрани от вратата.
44  Аргилашки за пореден път разочарова Обертан. Звездата на Левски отправи нов силен удар, стражът на Верея успя да спаси с една ръка.
45+1 - Край на първото полувреме.
-------------
46 - Начало на второто полувреме.
54  Домовчийски проигра най-чистата възможност за Верея до момента, след като навлезе опасно в наказателното поле на Левски, но си скъси ъгъла и би в аут.
64  ГРЕДА! Изстрел на Давид Яблонски срещна дясната греда на вратата на гостите, нулевото равенство се запазва.
67  Илиян Йорданов пропуска да даде преднина на Верея. Жорди Гомес сгреши при изнасянето на топката, подарявайки я на играч в жълто, който изведе Йорданов на стрелкова позиция в наказателното поле, бившият играч на Левски нанесе изстрел над напречната греда.
76 - Удар от дистанция на Венцислав Бенгюзов, след рикошет топката излезе в корнер. 
81 - Георги Андонов за малко да засече топката след центриране от корнер, при което настана хаос пред Митрев.
86 - Осман Балд e контузен и не може да продължи. 
87 - Илиан Илиев пуска в игра Петър Витанов. 
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+1  ГОООЛ! Левски повежда след скандален гол на Давид Яблонски - 1:0! Защитникът на "сините" засече центриране отдясно на Обертан , при което Аргилашки не успя да се справи. Чехът обаче отбеляза с ръка, което бе подминато от Никола Попов. Последва групов протест на играчите на Верея, довел до червен картон на вратаря Аргилашки.
90+2 Червен картон! Аргилашки е изгонен, след бурната му реакция и поисканото обяснение от съдията Никола Попов. Пламен Колев влиза на мястото на Илиян Йорданов.
90+5 - Край на мача. Левски победи Верея с 1:0.

Резултат с изображение
ЛЕВСКИ21.Божидар Митрев, 19.Милош Цветкович, 5.Холмар Ейолфсон , 28.Давид Яблонски , 4.Иван Горанов (65  14.Мики Орачев), 11.Антъни Белмонт, 13.Жорди Гомес , 15.Роман Прохазка , 26.Жерсон Кабрал (85  8.Антонио Вутов), 32.Габриел Обертан, 9.Серджиу Буш (77  10.Жуниор Мапуку)  
Резерви: 24.Александър Любенов, 3.Димитър Пиргов, 8.Антонио Вутов, 14.Мики Орачев, 30.Нелуц Рошу, 71.Васил Панайотов, 10.Жуниор Мапуку    
Tреньор: Делио Роси

Свързано изображение
ВЕРЕЯ: 12.Георги Аргилашки , 21.Здравко Илиев, 33.Мирослав Енчев , 4.Селим Бен Джемия, 24.Хюсеин Сюлеймани, 8.Осман Балд (87  16.Петър Витанов), 20.Венцислав Бенгюзов, 7.Георги Андонов, 11.Илиян Йорданов (90+1  1.Пламен Колев), 17.Валери Домовчийски  (73  9.Меди Фенуш), 14.Исмаил Иса
Резерви: 1.Пламен Колев, 5.Илия Мунин, 6.Иво Иванов, 16.Петър Витанов, 77.Милен Танев, 26.Селим Керкар, 9.Меди Фенуш    
Треньор: Илиан Илиев

София, стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов"
Съдия: Никола Попов

Легенда: гол , автогол , жълт картон  , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация