Левски и Лудогорец се изправят един срещу друг днес от 20:00 часа на "Георги Аспарухов" в отложен мач от 1-ия кръг на Първа лига.

До този момент "сините" и "орлите" са се сблъсквали 18 пъти в родния елит, като в 11 от случаите разградчани са крайни победители. Успехите за 26-кратните шампиони са 4, а равенствата - 2.

За последно Левски и Лудогорец премериха сили в средата на май, когато се срещнаха на "Герена". Гостите извоюваха успеха с 3:1 и на практика отказаха "сините" от битката за второто място в крайното класиране.

Четири месеца по-късно двата отбора отново ще се сблъскат на "Георги Аспарухов" в мач за първенство. Мач, в който ще се противопоставят новият Левски и шампионът Лудогорец.

От онзи двубой на 16 май са изминали почти 4 месеца, но промените в двата отбора са значителни. Тогава "сините" бяха водени от Николай Митов, който през август беше заменен от Делио Роси. Начело на разградчани пък беше Георги Дерменджиев. Той обаче напусна поста си горе-долу по същото време, а за негов заместник беше назначен Димитър Димитров - Херо.

Промени има и в съставите на двата отбора. Естествено, те са драстично по-големи за столичани, които направиха сериозна чистка след края на миналата кампания и привлякоха цели 13 нови футболисти.

Единствено Давид Яблонски, който се разписа срещу разградчани в последния сблъсък, Димитър Пиргов и Ивайло Найденов от настоящите футболисти на "сините" играха и при последното поражение от Лудогорец. По-голямата част от останалите 8 човека, които бяха титуляри тогава, вече не са на "Герена".

Става въпрос за Бабтунде Адениджи, Франсис Нар, Антон Огнянов, Александър Александров, Сашо Александров, Николай Кръстев, Божидар Краев и Мехди Бурабия. Африканците все още се водят играчи на Левски, но дните им на "Георги Аспарухов" отдавна се преброени. Останалите футболисти пък вече не са част от 26-кратните шампиони.

Разликите в състава на Лудогорец от онзи мач в София и този тази вечер са драстично по-малки. "Орлите" трансферираха Хосе Паломино (Аталанта) и Джонатан Кафу (Бордо). Те са и единствените двама, които бяха титуляри на "Герена" и няма да играят срещу "сините". Останалите 9 футболисти са още в Лудогорец и може да започнат от 1-ата минута срещу селекцията на Делио Роси.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка