Левски приема Лудогорец в отложен мач от 1 кръг на Първа лига. Двубоят е тази вечер от 20:00 часа. Срещата на „Герена“ ще бъде първото голямо изпитание за новите треньори на двата тима – Делио Роси и Димитър Димитров-Херо.

Ако мачът се беше играл по програма в началото на сезона, двата тима щяха да бъдат водени от Николай Митов и Георги Дерменджиев и тогава Лудогорец изглеждаше безспорен фаворит. Сега обаче ситуацията е малко по-различна. „Сините“ привлякоха няколко доста силни играчи, а взеха и известния италиански треньор Делио Роси.

Ако Левски днес спечели, не само ще се изравни по точки с лидера ЦСКА, но и ще покаже, че има покритие на шампионските си амбиции. Разградчани също са с доста промени през последния месец и половина. Важни играчи бяха продадени, бяха взети нови попълнения. При „орлите“ също имаше треньорска смяна, като на мястото на Дерменджиев застана Херо, който няколко пъти в последните години беше канен от Левски.

Днешното дерби ще бъде първото голямо изпитание за новите наставници на „сините“ и Лудогорец. Предстои сблъсък на два различни треньорски стила. Херо е далеч по-импулсивен от италианския си колега. Освен това в Левски напрежението изглежда по-малко, тъй като на всички е ясно, че отборът има още да се обиграва. При шампионите обаче победата изглежда задължителна, за да може разградчани да изпреварят лидера ЦСКА в класирането.

Резултат с изображениеЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦРезултат с изображение за лудогорец

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Димитър Пиргов, Иван Горанов, Васил Панайотов, Габриел Обертан, Жорди Гомес, Роман Прохазка, Антонио Вутов, Жуниор Мапуку
Треньор: Делио Роси
Контузен: Рошу; Наказани: няма

Лудогорец: Хорхе Броун, Сисиньо, Игор Пластун, Козмин Моци, Натанаел, Светослав Дяков, Абел Анисе, Върджил Мисиджан, Вандерсон, Марселиньо, Клаудиу Кешерю
Треньор: Димитър Димитров-Херо
Контузен: Вл. Стоянов; Наказани: няма

Баланс: 18 мача, 4 победи за Левски, 2 равенства, 11 победи за Лудогорец, г.р. 25:14 за Лудогорец

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* 10 от 11-те гола на Левски до момента са вкарани от новопривлечени играчи – Мапуку (4), Буш (3), Гомес (2), Вутов (1). От старите футболисти единствено Яблонски се е разписвал.
* Левски е единственият отбор, който през настоящия сезон има пълен актив на собствения си терен и още няма допуснат гол в домакинска среща.
* Левски е с най-добрата защита от началото на сезона. Само два допуснати гола или средно по 0,33 на мач.
* „Сините“ са в серия от три поредни срещи без допуснат гол.
* Лудогорец е единственият тим без загуба от старта на първенството.
* „Орлите“ нямат загубена точка в трите си гостувания до момента.
* Лудогорец е най-резултатният гост в Първа лига до момента. 10 гола в три срещи или средно по 3,33 на мач.
* Разградчани са единственият отбор в историята на футболния ни елит, който има положителен баланс на „Герена“ - 9 мача, 4 победи, 2 равенства и 3 загуби, г.р. 12:9
* При последното гостуване на Лудогорец на Левски разградчани спечелиха с 3:1, а Вандерсон стана чужденецът с най-много голове във вратата на „сините“ в Първа лига – 6 попадения.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка