Дали Левски вече поведе на ЦСКА в резултата? Става въпрос за трансферния, разбира се, където „сините” на този етап се справят по-добре. Привлякоха интересни имена, а перлата на селекцията безспорно е Габриел Обертан. При положение, естествено, че французинът подпише. Той просто няма нужда от представяне и е най-популярното име в Европа в  последните години, което идва в България. Освен това не е от така наречените „стари пушки”, които, след като са си изгърмели патроните, идват да поритат за някой друг лев в първенство като нашето. Габриел е на 28 години – една  чудесна възраст за футболист.  

Фактите са безспорни – с Жорди Гомес и Обертан на „Герена” показаха, че стягат силна селекция.

В ЦСКА засега са привлекли трима футболисти. Вратарят Черняуксас по всичко личи, че ще е резерва на Китанов. Бразилецът Рафаел Енрике и португалецът Тиаго Родригес са пълна загадка за момента и е трудно да се прогнозира дали са си заслужили привличането в Борисовата градина.

В близките дни на „Армията” се очакват още нови попълнения. Най-вече нападател, който е повече от необходим на тима, поглеждащ към титлата. А за да се пребори за първото място, ЦСКА се нуждае от стабилни попълнения и стабилизиране както на атаката, така и на защитата. Тук е мястото на вмъкнем един неписан в медиите факт – „червените” босове са отказали да върнат в тима Венци Василев, който беше свободен агент, след като напусна Берое. Бранителят е имал готовност да играе отново за ЦСКА, но никой не го е поискал...

А дали Левски наистина поведе в трансферния резултат, ще получим отговор по-късно. Първо, селекцията не е завършила, и второ – в ЦСКА са доказвали, че умеят да привличат неизвестни имена, които по-късно са се налагали в състава. Последният пример е Фернандо Каранга.

Но поне на пръв поглед на този етап „сините” като че ли се справят по-добре на трансферния пазар. ЦСКА има реалния шанс да опровергае това твърдение на терена, където битките за първото място предстоят. Към него обаче ще погледне и Левски, който доскоро не беше слаган в шампионските сметки за новия сезон...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма