Левски приема Черно море от 20:30 часа на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" в спор за последната квота за евротурнирите. Победителят от мача ще се класира за Лига Европа. "Сините" сдадоха Купата на България на Славия и пропуснаха първата възможност, като днес се явяват на поправителен. Нова загуба обаче може да предизвика истинска буря на "Герена", още повече, че днес Левски празнува рожден ден - клубът става на 104 години. 

Тимът на Делио Роси ще бъде подкрепян от хиляди от верните си привърженици, които обаче имат едно на ум и още си спомнят онзи финал в Бургас за Купата на България, загубен именно от Черно море.
 
В днешната среща няма да се разиграва трофей, но залогът отново е голям - участие в Лига Европа, което ще донесе на победителя гарантиран бонус от 215 000 евро (около 400 хиляди лева). 

Черно море не отстъпва на Славия, който нанесе звучен шамар на "сините" на "Васил Левски". Начело на варненци е Илиан Илиев, който си тръгна обиден от Левски през 2013 година. 

Възходът на "моряците" под ръководството на Илиев е видим и спечеленото седмо място е напълно заслужено. Освен това наставникът със сигурност е амбициран да се докаже на "Герена", където остана недооценен като треньор. 

Припомняме, че през миналия сезон Левски отново мина през бараж преди да играе в Лига Европа. Тогава "сините" надвиха Верея с дузпи.

Вероятни състави:


ЛЕВСКИ: Левски: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Хали Тиам, Васил Панайотов, Жорди Гомес, Габриел Обертан, Паулиньо, Серджиу Буш
Контузени: Николай Кръстев, Милош Цветкович, Филипе Нашименто, Ривалдиньо, Жерсон Кабрал
Наказани: няма 


ЧЕРНО МОРЕ: Благой Макенджиев, Mартин Костадинов, Илиас Хасани, Даниел Димов, Кононго, Георги Илиев, Петър Витанов, Атанас Зехиров, Аристоте Ндонгала, Георги Божилов, Радослав Василев
Контузени: Дани Кики, Мариян Огнянов, Витиня, Николай Минков, Ертан Томбак
Наказан: Стефан Станчев

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА