Левски стигна само до 2:2 срещу малтийския Флориана в третата си контролна среща от лагера в Малта. "Сините" изоставаха с 0:2 преди да е изминал половин час игра. Божидар Митрев беше наказан в 12-ата и 27-ата минути. Преди почивката Холмар Ейолфсон намали с дебютното си попадение за тима от "Герена", а в 67-ата появилият се като резерва Станислав Костов също откри головата си сметка за Левски, реализирайки за крайното 2:2.

Припомняме, че в контролите до момента селекцията на Делио Роси отстъпи с 0:3 на шампиона на Малта Хибърниънс, след което спечели с 3:0 срещу деветия в Австрия - Волфсбергер. Тогава главна роля изигра отбелязалият два гола Жуниор Мапуку, който вече не е част от Левски и се очаква да заиграе в Китай.

Първата опасност беше пред Божидар Митрев, който сбърка с изнасянето на топката, която беше овладяна от Кабрал. Играчът на шестия в малтийското първенство отправи силен изстрел, за късмет на "сините" в лявата греда. 

В 12-ата минута обаче Кабрал порази целта и Флориана поведе в резултата. Той се възползва от грешка на Аймен Белаид и вкара за 1:0. Завърналият се тази зима в Левски защитник се отчете с донякъде куриозна проява и преди контролата, явявайки се за мача без футболни обувки. Наложи се съотборникът му Давид Яблонски да спасява положението, услужвайки му със свой чифт бутонки.

В 21-ата минута Буш и Ейолфсон пропуснаха да изравнят. Румънецът стреля силно, стражът Апкан изби, след което беше блестящ и при добавката на исландския национал. Кабрал удвои в 27-ата, след като засече центриране на бившия играч на Ювентус Микеле Паолучи. Преди това Милош Цветкович се подхлъзна и остави пространство за нападателя на съперника.

В 39-ата минута Ейолфсон намали на 1:2. Жорди Гомес изпълни бързо фаул, като изведе Иван Горанов, който подаде на бранителя в наказателното поле. Исландецът преодоля съперник и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Флориана.

Секунди преди края на първата част Митрев първо се размина с топката извън наказателното поле, но след това парира удара на Паолучи, който го беше преодолял на скорост секунди по-рано.

На почивката Делио Роси смени осем от футболистите си. Единствено Белаид, Ейолфсон и Прохазка останаха на терена. Николай Кръстев, Ивайло Найденов, Георги Ангелов, Нелуц Рошу, Илия Юруков, Жерсон Кабрал, Станислав Костов и Станислав Иванов влязоха в игра.

При първата си възможност след почивката Флориана можеше да вкара трети гол, но Паолучи пропусна на празната врата от много малък ъгъл.

Хубава акция на Рошу завърши с първо попадение на Станислав Костов за Левски. В 67-ата минута бившият голмайстор на Пирин реализира за 2:2 с мощен изстрел от границата на наказателното поле.

Следващият мач на Левски в Малта е срещу австрийския Флоридсдорфер - в петък.

ЛЕВСКИ - ФЛОРИАНА 2:2
0:1 Кабрал (12), 0:2 Кабрал (27), 1:2 Холмар Ейолфсон (38), 2:2 Станислав Костов (67)

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев (46-Николай Кръстев), Милош Цветкович (46-Ивайло Найденов,), Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид, Иван Горанов (46-Георги Ангелов), Васил Панайотов (46-Нелуц Рошу), Жорди Гомес (46-Илия Юруков), Роман Прохазка, Габриел Обертан (46-Станислав Иванов), Антонио Вутов (46-Жерсон Кабрал), Сержиу Буш (46-Станислав Костов)

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018