За мача днес Делио Роси направи няколко промени. Давид Яблонски остана извън групата, а партньор на Холмар Ейолфсон в центъра на защитата бе Димитър Пиргов, който не бе играл в официален двубой близо три месеца. На пейката останаха Васил Панайотов и Жуниор Мапуку, като нападателят се включи в игра като резерва в заключителните минути, малко след като "белите" изравниха. Роси очевидно целеше да съхрани някои от футболистите си за предстоящото гостуване на Дунав от 1/4-финалите за Купата на България, което е в петък (15 декември) от 17:30 часа. 

Донякъде изненадващо за Славия не игра голмайсторът Ивайло Димитров, който бе оставен на пейката и не влезе на смяна. 

"Сините" започнаха по-активно, но младият страж на "белите" Антониос Стергиакис не бе затруднен в началото. В 17-ата минута Левски все пак успя да поведе при първата опасност пред вратата на Славия. Абуд Омар сгреши с изнасянето на топката в близост до центъра, Милош Цветкович отне и веднага подаде към Роман Прохазка, след което словакът пусна извеждащо подаване за Серджиу Буш в наказателното поле, а голмайсторът на "сините" реализира в мрежата на Стергиакис - 0:1.

До почивката беше доста скучно и не се случи нищо интересно. 

В началото на второто полувреме избраниците на Делио Роси заиграха по-активно и в 57-ата минута Обертан пропусна да вкара след добър рейд. 

Постепенно "белите" започнаха да поглеждат по-често към вратата на Митрев. В 75-ата минута Галин Иванов беше много близо до изравняване. Бившият играч на Левски като на парад премина през четирима в синьо, успя да се освободи и да стреля, но покрай дясната греда на Митрев. 

В 82-ата минута обаче на вратаря на Левски му се наложи да вади топката от мрежата си. Влезлият на смяна Мики Орачев поради контузия на Иван Горанов не успя да изчисти топката с глава на далечната греда след центриране отляво, тя рикошира в лицето на Владислав Узунов и попадна на крака на връхлитащия Андреа Христов, който с мощен изстрел направи 1:1. До края "сините" направиха отчаяни опити да стигнат до победата, която им се изплъзна. Дори включването на Жуниор Мапуку не доведе до промяна на резултата и селекцията на Делио Роси разочарова феновете си.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018 

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:1
0:1 Серджиу Буш (17), 1:1 Андреа Христов (82)

Срещатата по минути:
* Срещата започва с минута мълчание в памет на починалия фен на Левски - Николай Нинов - Тубата.
1 - Начало на мача.
5 - Жорди Гомес центрира в наказателното поле на Славия, където сантиметри разделиха Иван Горанов да засече в мрежата.
16 - Феновете на Левски започнаха да пеят. В началните 15-ина минути те запазиха мълчание в памет на починалия Николай Нинов.
17  Левски повежда с гол на Серджиу Буш - 0:1! Абуд Омар сгреши с изнасянето на топката в близост до центъра, Милош Цветкович отне и веднага подаде към Роман Прохазка, след което словакът пусна извеждащо подаване за Буш в наказателното поле на Славия, а голмайсторът на "сините" реализира в мрежата на Антониос Стергиакис.
36 - Удар на Иван Минчев в аут.
45 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Начало на второто полувреме.
57 - Обертан нахлу на скорост в наказателното поле на Славия, но си поведе топката встрани и от малък ъгъл стреля неточно в аут.
62 - Опасно центриране на Абуд Омар, при което Митрев изпусна топката, но отбраната на Левски се справи и изчисти в тъч.
63 - Далечен удар на Владислав Узунов, топката премина покрай дясната греда на вратата на Левски.
70 - Иван Горанов накуцва, очевидно не може да продължи. Делио Роси подготвя смяна.
75  Галин Иванов пропуска да изравни! Бившият играч на Левски направи отличен рейд през четирима в синьо, успя да се освободи и да стреля, но покрай дясната греда на Митрев. 
82  ГОООЛ! Славия изравнява - 1:1! Андреа Христов е точен. Мики Орачев не успя да изчисти на далечната греда центриране отляво, топката рикошира в лицето на Владислав Узунов и попадна на крака на връхлитащия Андреа Христов, който с мощен изстрел реализира.
87 - Удар на Жорди Гомес, Стергиакис не е затруднен.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Славия и Левски завършиха 1:1.

Славия 1913<br />(София)


СЛАВИЯ: 32.Антониос Стергиакис, 6.Костадин Велков, 55.Андреа Христов  , 5.Юлис Ндонг, 66.Абуд Омар, 27.Емил Мартинов, 77.Стефан Велев (60  23.Владислав Узунов), 11.Емануел Мба (76  19.Калоян Кръстев), 73.Иван Минчев (66  8.Славчо Шоколаров), 33.Галин Иванов, 7.Наско Милев
Резерви: 1.Георги Петков, 23.Владислав Узунов, 2.Димитър Буров, 14.Ивайло Димитров, 19.Калоян Кръстев, 8.Славчо Шоколаров, 13.Стефан Велков
Треньор: Златомир Загорчич


ЛЕВСКИ21.Божидар Митрев, 19.Милош Цветкович, 3.Димитър Пиргов, 5.Холмар Ейолфсон, 4.Иван Горанов (73  14.Мики Орачев), 11.Антъни Белмонт, 15.Роман Прохазка, 13.Жорди Гомес , 26.Жерсон Кабрал (85  10.Жуниор Мапуку), 32.Габриел Обертан, 9.Серджиу Буш    
Резерви: 24.Александър Любенов, 6.Ивайло Найденов, 14.Мики Орачев, 25.Георги Ангелов, 30.Нелуц Рошу, 71.Васил Панайотов, 10.Жуниор Мапуку    
Треньор: Делио Роси

София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Георги Димитров


Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация