Марица победи гостуващия Нефтохимик с 1:0 в мач от 21-ия кръг от първенството на Втора лига. Двата тима изиграха интересен мач на мокрия терен в квартал “Кършияка”. Маричани бяха по-дейният отбор, създадоха повече положения и заслужено стигнаха до така важния успех. Гостите не играха прибрано и имаха своите шансове. Времето пък изненада футболисти и зрители, сменяйки проливен дъжд със слънце. 

Преди началото на двубоя се изсипа проливен дъжд, който спря, когато двата отбора и всички присъстващи на стадиона почетоха паметта на Станимир Стоянов - юношата на Марица, починал твърде млад - едва на 16 г

Срещата започна с по-активна игра от страна на пловдивчани, които на два пъти бяха близо до откриване на резултата след статични положения. В 14-ата минута Кристиян Парашкевов от гостите излезе сам срещу вратаря Илия Николов, който се справи със ситуацията. В 31-ата Николай Колев засече опасно с глава след центриране от корнер, но топката излезе в корнер, след рикошет. В 36-ата минута Димитър Юруков проби самостоятелно в наказателното поле, преминавайки през петима от гостите, но бе съборен. Съдията Димитър Михайлов отсъди дузпа, която Венцислав Гюзелев реализира и откри в полза на Марица.

В началото на втората част гостите се опитаха да променят негативния за тях резултат. В 57-ата минута Цветомир Цонков нацели греда, а след това удар на Мариян Димитров бе спасен от стража на “жълто-сините” Илия Николов. 

Малко след това, след центриране и отклонена топка, гостите имаха претенции, че тя е преминала голлинията, но съдията категорично посочи, че това не е така. В 65-ата минута Венцислав Гюзелев напредна през центъра и изведе Свилен Щерев, но атаката бе спряна заради спорна засада. В 74-ата отново Щерев можеше да отбележи, след като нанесе добър удар с глава, който премина на сантиметри от целта. 
В 77-ата минута влезлият като смяна преди минути Рангел Игнатов бе чудесно изведен по фланга, напредна и центрира към връхлитащия Венцислав Гюзелев, но той не успя да завърши сам срещу вратаря на гостите Ферди Мюмюнов. 

В даденото от съдията Михайлов продължение Рангел Игнатов стреля опасно от пряк свободен удар, Мюмюнов успя да избие. Така Марица постигна ценен успех и с актив от 28 точки вече заема осмата позиция. Нефтохимик е последен с едва 4 точки.

Следва пауза в първенството, в която Марица ще изиграе контролна среща - срещу Ботев (Пловдив) в петък, а в следващия кръг - на 31 март, съставът воден от Стоян Димитров гостува на Черноморец Балчик. 

ВТОРА ЛИГА, 21 КРЪГ

16 март (петък)
ЛУДОГОРЕЦ II - ЛИТЕКС 1:1

1:0 Дост (65), 1:1 Венцислав Керчев (90-автогол)

Днес от 15:30 часа
МОНТАНА - ЧЕРНОМОРЕЦ БАЛЧИК 4:0
1:0 Илиев (20), 2:0 Коконов (40), 3:0 Балджийски (53 - дузпа), 4:0 Тасев (83)

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - СТРУМСКА СЛАВА 0:1
0:1 Георгиев (4)

БОТЕВ ВРАЦА - ПОМОРИЕ 1:0
1:0 Атанасов (65)

ОБОРИЩЕ - НЕСЕБЪР 0:1

БОТЕВ ГЪЛЪБОВО - ЛОКОМОТИВ ГОРНА ОРЯХОВИЦА 1:0

Неделя, 15:30 часа
МАРИЦА ПЛОВДИВ - НЕФТОХИМИК 1:0

1:0 Венцислав Гюзелев (37-дузпа)

Понеделник, 15:00 часа
СОЗОПОЛ - ЦАРСКО СЕЛО Диема Спорт

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига