Левски е много близо до привличането на трети нов футболист, научи БЛИЦ СПОРТ. Става дума за дефанзивния халф на Ботев (Пловдив) Яя Меледже.

20-годишният котдивоарец има договор с "канарчетата" до края на сезона, но БЛИЦ разкри още в края на декември, че няма желание да играе повече в клуба.

Правата на Меледже са поделени между бившия бос на Ботев - Румен Чандъров и пловдивчани. Футболният деятел държи 60%, докато 40% са при канарчетата. В близките дни Яя ще премине в Септември (София), като Чандъров ще плати на Ботев останалите 40% и ще има пълни права над халфа.

Веднага след като пристигне в Септември, Меледже ще бъде преотстъпен под наем в Левски. Това се прави, защото футболистите няма право на два трансфера в един прозорец. Меледже ще играе като преотстъпен на "Герена" до края на сезона, а в договора ще има клауза за откупуване.

С тази врътка Левски избягва едновременни преговори с двете страни притежаващи правата на Меледже - Ботев и Румен Чандъров, при които нещата могат много да се усложнят и цената да се завиши.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018