Левски победи с минималното 1:0 Черно море в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Автор на единственото попадение в срещата стана Давид Яблонски, който отбеляза своя четвърти гол от началото на първенството. Чешкият защитник се разписа в 13-ата минута, след което дори имаше още две изгодни положения, но ги пропиля.

В 10-ата минута пък Георги Илиев не успя да реализира от дузпа, която беше отсъдена за фаул срещу Мариян Огнянов, като Божидар Митрев съумя да улови топката. Съдията Станислав Тодоров разгневи "сините" с решението си, маркирайки нарушение на бившия играч на Левски, който се възползва от ситуация, при която спореше за топката с Кабрал и Васил Панайотов. За холандеца това бе първи мач като титуляр за "сините". 



Включването на Кабрал в стартовия състав беше единствената промяна, която Делио Роси предприе в сравнение нулевото равенство с Берое преди седмица. От групата за домакинството на Черно море заради здравословен проблем отпадна Антонио Вутов. 

Избраниците на Роси доминираха през по-голямата част от мача, като преди гола на Яблонски изстрел на Жорди Гомес срещна гредата. Секунди след това чешкият защитник беше изпуснат от Илиас Хасани в наказателното поле на варненци при центриране и отбеляза за 1:0. 

До почивката стражът на Черно море Емил Михайлов спаси удари на Гомес и Обертан. 

В началото на второто полувреме "сините" имаха претенции за дузпа за нарушение на Михайлов срещу Буш, който бе ударен в главата от вратаря при спор за центрирана топка. Съдията Станислав Тодоров остана безмълвен при ситуацията, с която ядоса домакините. Последваха пропуски на Буш, Яблонски, а в 87-ата Белмонт пропиля отличен шанс да вкара за сефте с екипа на Левски. 

В края на двубоя резервата Жуниор Мапуку блесна с отличен рейд, преодолявайки двама играчи на Черно море, след което Михайлов спаси удара му и срещата приключи при 1:0.

Победата качи Левски на третото място във временното класиране. "Сините" събраха 21 точки и вече изостават с 5 от ЦСКА, който в събота направи 2:2 с Етър. Лудогорец има 24 преди домакинството си на Берое. Черно море остана с 15 точки и заема шестото място.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0
1:0 Давид Яблонски (13)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
9  ДУЗПА за Черно море! Мариян Огнянов беше притиснат от Кабрал и Панайотов, падна в наказателното поле и съдията Станислав Тодоров отсъди 11-метров наказателен удар. 
10  НЯМА ГОЛ! Божидар Митрев спасява удара на Георги Илиев от бялата точка. Капитанът на Черно море избра да бие точно в средата на вратата, стражът на "сините" остана на място и улови топката. 
12 - ГРЕДА! Изстрел на Жорди Гомес се отби в страничната греда.
13  ГОООЛ! 1:0 за Левски след гол на Давид Яблонски! Централният защитник на домакините се включи в атака и след центриране отдясно засече право в мрежата на варненци, след като Хасани го изпусна.
24  Mощен изстрел на Жорди Гомес е отбит от Емил Михайлов, Яблонски не уцели вратата при добавката.
28 - Обертан засича с глава, Михайлов лови.
30 - Изстрел на Зехиров, топката премина в близост до вратата на Левски. 
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------
46 - Начало на второто полувреме.
47  "Сините" претендират за дузпа, след като Емил Михайлов удари Буш в спора за центрирана топка, Станислав Тодоров е безмълвен.
62 - Митрев спаси удар на Марек Кузма.
69  Силен изстрел на Буш е отразен от Михайлов, топката летеше право в долния десен ъгъл на вратата на Черно море, стражът на гостите успя да спаси.
70  Яблонски пропуска да вкара за втори път. Жорди Гомес центрира от фаул, Кузма изчисти, но топката попада право в чешкия защитник на домакините, който стреля отблизо, Михайлов боксира.
76 - Играта е временно прекъсната заради дим над терена, след като феновете на Левски запалиха факли и димки
87  Нов пропуск на "сините". Обертан навлезе в наказателното поле на Черно море и хитро върна топката към Белмонт, който от изгодна позиция отправи неточен удар над вратата. 
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+1  Макуку нахлу на скорост към вратата на Черно море и стреля по земя, Михайлов обаче отново бе на мястото си и спаси.
90+4 - Край на мача. Левски победи Черно море с 1:0.

Резултат с изображение
ЛЕВСКИ21.Божидар Митрев, 19.Милош Цветкович, 28.Давид Яблонски , 5.Холмар Ейолфсон, 4.Иван Горанов, 15.Роман Прохазка, 26.Жерсон Кабрал (78  11.Aнтони Белмонт), 71.Васил Панайотов, 13.Жорди Гомес, 32.Габриел Обертан, 9.Серджиу Буш  (80  10.Жуниор Мапуку)        
Резерви: 24.Александър Любенов, 4.Мики Орачев, 3.Димитър Пиргов, 6.Ивайло Найденов, 11.Антони Белмонт, 75.Алекс Боримиров, 10.Жуниор Мапуку
Треньор: Делио Роси

Резултат с изображение
ЧЕРНО МОРЕ33.Емил Михайлов, 5.Стефан Станчев, 17.Мaртин Костадинов (76  97.Николай Минков), 19.Илия Миланов , 18.Атанас Зехиров, 6.Александър Цветков , 21.Георги Илиев, 22.Мариян Огнянов (90+3  35.Мартин Минчев), 23.Илиас Хасани , 73.Ондрей Сукуп, 9.Цветелин Чунчуков (58  29.Марек Кузма)
Резерви: 77.Евгени Боровик, 35.Мартин Минчев, 66.Орлин Старокин, 29.Марек Кузма, 8.Емил Янчев, 97.Николай Минков, 14.Георги Божилов
Треньор: Емануел Луканов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

София, стадион "Vivacom Arena Георги Аспарухов"
Съдия: Станислав Тодоров